Törekvés a hónap műhelye

jan 27, 2017 | Archív

A MOB székházában 48. alkalommal tartották meg pénteken “A hónap műhelye” díjátadó ünnepségét. Sportágunk nyerte az év első választását, az egyéni sportok között a

A MOB székházában 48. alkalommal tartották meg pénteken “A hónap műhelye” díjátadó ünnepségét. Sportágunk nyerte az év első választását, az egyéni sportok között a Törekvés SE vívószakosztálya győzött. Az eseményen a klub legjobbjai és mesterei egyaránt részt vettek, az MVSZ-t Imre Géza négyszeres olimpiai érmes elnökségi tag képviselte.

Forrás: utanpotlassport.hu. Fotók: MOB/Szalmás Péter

“Immár 48. alkalommal adhatjuk át A hónap műhelye díjat, ez alkalommal 2016 decemberének legjobbjainak. Érdekesség, hogy a mögöttünk hagyott esztendőben a BVSC-Zugló, a Tapolca és a Vasas után a negyedik alkalommal végeztek vívók az élen. A negyedévente díjazott csapatsportoknál viszont az eddigi négy esztendő során csupán másodszor gratulálhatunk kézilabdázóknak” – így kezdte bevezetőjét Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője a péntek délelőtt a Magyar Olimpiai Bizottság székházában megrendezett ünnepségen. A mostani volt a 48. alkalom, hogy a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu díjazta a legjobb teljesítményt produkáló utánpótlás-műhelyeket.

A Decathlon Magyarország sportigazgatója, Vas Gábor örömmel konstatálta, milyen sok sportág képviselőit díjazhatták az elmúlt négy esztendőben, ez ugyanis a hazai sport erejét, sokszínűségét bizonyítja. A Decathlon összesen 12 millió forinttal honorálta 2016 díjátadóin a kiemelkedő teljesítményeket. A történetnek azonban nincs vége, A hónap műhelye díj idén is havonta gazdára talál majd. A sportigazgató fontos célként jelölte meg, hogy minél többen sportoljanak Magyarországon, s ennek eléréséhez nélkülözhetetlen a kisebb közösségek, a klubok, az edzők és a szülők áldozatvállalása, no és szükség van példaképekre is. „Olyan személyiségekre, mint például Imre Géza” – tette hozzá Vas Gábor.

A Törekvés legjobbjai a hátsó sorban a „Hónap műhelye” kitüntetéssel.

Az olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívóklasszis, aki ez alkalommal a szövetséget képviselte, felszólalásában azt fejtegette, hogy a felnőtt sikerek mellett mennyire fontosak az utánpótlás eredményei is. Ezek pedig nem születhetnének meg az olyan remek műhelyek nélkül, mint amilyen a Törekvés SE. A klub az egyik hazai tőrfellegvár, Imre Géza pedig elárulta, ő maga is tőrözőként kezdte, s csak később váltott át párbajtőrre. „A Törekvés-teremtől nem messze lakom, s ha a környék iskoláit járom, mindenhol azt hallom, hogy ha vívás, akkor az Kőbányán egyenlő a Törekvéssel.”

Egykor Imre Géza is tőrözőként kezdte.

A hónap műhelye díjat elnyerő szakosztály mesteredzője, Beliczay Sándor elmesélte, hogy egy, a vívás szempontjából fehér foltnak számító vidéken, a X. kerületben hívták életre 1999-ben a szakosztályt. Ma már másfél száz sportolójuk van, épek és fogyatékosok egyaránt otthonra találtak a Bihari úton, s velük kilenc edző foglalkozik. De nem ülnek a babérjaikon, szorgosan járják az iskolákat ígéretes fiatalok után kutatva. A legújabb projektjük keretében kínai gyerekeket igyekeznek megnyerni a vívósportnak. A szakosztály működése persze nem lenne elképzelhető a X. kerületi önkormányzat támogatása nélkül, amit Beliczay Sándor nem mulasztott el külön is megköszönni. A mesteredző a középtávú tervek közül kiemelte: szeretnék, ha legalább négy Törekvés-versenyző bekerülne a 2020-as olimpiai és paralimpiai utazó keretbe.

A csapatdíjat a Balatonfüredi KSE kézilabdacsapata nyerte, a közönségdíj győztese a Keszthelyi Kiscápák lett. Az ünnepség zárásaként Bruckner Gábor még bejelentette, hogy Az év műhelye díjat február 22-én, egy gálaprogram keretében adják át. A rendezvényre 2016 valamennyi győztese, összesen tehát 16 szakosztály hivatalos lesz. A végső egyéni és csapatnyertes 2-2 millió forint pénzjutalomban részesül a Decathlon jóvoltából. A gálán mutatják be először az Utánpótlássport 2016 című kötet is, amely – a MOB-sportévkönyv mintájára – a múlt esztendő legfontosabb utánpótlássikereit, győzteseit örökíti meg, és összegyűjti e sportágak valamennyi fontos nemzetközi és hazai viadalának eredménylistáját.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események