Hír

Andrásfi Tibi nyerte az Eb-válogatót

  • 2021.06.05

Több mint száz fős mezőnnyel, válogatottakkal és olimpikonnal rendezték meg Tatán a férfi párbajtőr Európa-bajnoki válogatót. A győzelmet a BVSC-s Andrásfi Tibor szerezte meg Bartkó Levente előtt. 

Az őszi Európa-bajnokságra rendeztek válogatót, egyben az olimpia előtti utolsó felnőtt vívóversenyt férfi és női párbajtőrben Tatán. A férfiak kezdtek szombaton, és a válogatottak közül Bányai Zsombor és Peterdi András kivételével valamennyi vívó vállalta kora nyári megmérettetést, közte a tokiói induló, Siklósi Gergely is. 

A Honvéd egyéni világbajnoka, a világranglista vezetője az ötödik helyen végzett, a negyeddöntőben a fiatal Bartkó Leventétől szenvedett 15:12-es vereséget. De számára most még messze is kell lennie a csúcsformának… A győzelmet végül válogatott csapattársa, a BVSC-s Andrásfi Tibor szerezte meg, miután a döntőben 15:8-ra győzte le a már említett Bartkót. A két bronzérmes Buta Levente és a finn Niko Vuorinen lett. 

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni, Európa-bajnoki válogató, Tata, 108 induló. Végeredmény: 1. Andrásfi Tibor (BVSC, edző: id. Andrásfi Tibor), 2. Bartkó Levente (MTK), 3. Buta Levente (Vasas) és Niko Vuorinen (finn), 5. Siklósi Gergely (Honvéd), 6. Nagy Dávid (Vasas), 7. Rédli András (Honvéd), 8. Kovács Gergely (Alba Regia). A döntőben: Andrásfi-Bartkó 15:8.További híreink

Aktuális

Kijelölte a Magyar Vívó Szövetség elnöksége a tokiói olimpián induló magyar válogatottat. A négy fegyvernemben tizenhárom versenyzőnk szerepelhet majd. Gratulálunk a kvalifikációhoz, és sok-sok sikert kívánunk! Hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X

Támogatóink