Hír

Bevettük Vajdahunyad várát

  • 2022.09.10

Az eső is elállt, vívók százai érkeztek, olimpiai és világbajnokok, sportvezetők köszöntötték méltón szombat délelőtt a Vívás Világnapját a Vajdahunyad várában - turisták százainak elképedésére. 

Reggel kilenckor még vigasztalanul esett, délelőtt tízkor már csak csöpörészett, és mire 11-kor elkezdődött a Magyar Vívó Szövetség “Vívás világnapját”  köszöntő eseménye, már a nap is oda-oda kukkantott. Miként tették azt turisták százai, akik szombat délelőtt a mesés Vajdahunyad várába látogattak, ahol a megmozdulást tartottuk. 

"Attrakció" a vár udvarán...

Pontosabban az “oda-oda kukkantott” a nézelődők esetében korántsem helytálló, a turisták sokkal inkább tátott szájjal bámulva fotózták a három helyszínen - a templom előtti kis téren, a belső udvaron, illetve a csónakázó tó pallosán (!) - tartott, ötperces Flashmob-megmozdulást. Amely így éppen azt a célt szolgálta, amelyre hivatott - remekül népszerűsítette szeretett sportágunkat, a vívást. 

Csoportkép a Vajdahunyad várában.

Ráadásul nem akárkik népszerűsítették… Persze, jelen esetben valóban a mennyiség a lényeg, ezért ez úton is köszönjük mindenkinek, aki úgy gondolta, hogy jelenlétével, ötperces szabad vívásával hozzájárul az akció sikeréhez. Ám a mennyiséghez társult a minőség is. 

A "vízen járó" vívók a csónakázó tó pallosán.

Fehérbe öltözött a 86 éves, kétszeres olimpiai bajnok Sákovicsné Dömölky Lídia, ott volt a világbajnok női kardcsapat három tagja, Pusztai Liza, Katona Renáta és Szűcs Luca, a férfi kard világbajnok Decsi Tamás, a jelenlegi felnőtt válogatott tagjai közül továbbá Andrásfi Tibor, Mohamed Aida, Pásztor Flóra, Szemes Gergő, Németh András - a teljesség igénye nélkül. A helyszínen tette tiszteletét Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár, Csampa Zsolt, a vívószövetség elnöke, Tamás Henriette főtitkár, Boczkó Gábor szövetségi kapitány, egyesületi vezetők, válogatott edzők, és még sorolhatnánk. 

Schmidt Gábor helyettes államtitkár és Csampa Zsolt elnök "világnapi egyeztetője".

A lényeg: a Vívás világnapja, a vívás népszerűsítése sokaknak fontos volt, köszönjük mindenkinek. Jövőre ismét találkozunk, ám addig még nagyon sok dolgunk lesz…!

A 86 esztendős, kétszeres olimpiai bajnok Sákovicsné Dömölky Lídia "testőrei" társaságában.

(További fotók hamarosan Facebook-oldalunkon!)

Szűcs Luca, Katona Renáta és Pusztai Liza - világbajnok női kardozóink a Vívás világnapján.További híreink

Aktuális

Nagyszerű magyar szereplés a dohai párbajtőr Grand Prix-n! Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmet nyert! Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek!

Eseménynaptár

XLive stream Élő eredmények  

Online Eredmények Gyors Elérése
MVSZ Facebook Oldalán
 


Felnőtt Női Párbajtőr VK 2023. 02. 10 - 12. Barcelona

Felnőtt Férfi - Női Tőr GP 2023. 02. 10 - 12. Torino

Felnőtt Férfi Kard VK 2023. 02. 10 - 12. Varsó

Felnőtt Női Kard VK 2023. 02. 10 - 12. Taskent

Szabadidős Férfi - Női Párbajtőr Verseny  2023 02. 11 - 12. Debrecen 

EFC  U23 C Férfi Párbajtőr 2023. 02. 11 - 12. Berlin

EFC CC Férfi - Női Párbajtőr 2023. 02. 11 - 12. Krakkó
Támogatóink