Hír

Csendes nyitónap az Universiadén

  • 2019.07.04

Nem jutott a legjobb nyolc közé magyar vívó a nápolyi Universiade vívóversenyeinek első napján. Legjobban Csonka Valéria szerepelt, 11. lett. Pénteken a női tőr és a férfi párbajtőr egyéni következik.


A nyitány nem sikerült vívóinknak a nápolyi Universiadén. Az első versenynapon a női párbajtőrözők és a férfi kardozók léptek pástra Nápolytól hetven kilométerre, egy Baronissi nevű kisváros vadonatúj csarnokában. A napot a hölgyek kezdték, Gonda Borbála a csoportkörben búcsúzott. A másik két magyar, a korábbi válogatott Várnai Vivien és Csonka Valéria továbbjutott, majd a 32 közé jutásért is nyertek egy-egy asszót. A következő körben azonban egymással kerültek szembe, és Csonka győzött 15:10-re. A nyolcaddöntőben viszont nem sikerült túllépnie riválisán, a svájci Aurelia Favre 15:7-re nyert, Vali ezzel a 11. lett.

Várnai Vivien a legjobb 32 között búcsúzott.

Később derült ki, hogy magyar szempontból ez a nap legjobb eredménye, mivel férfi kardban senki sem jutott a 16 közé. Pedig a csoportmérkőzéseken nem teljesítettek rosszul a mieink, Péch Miklósnak és Kovács Istvánnak nem is kellett vívnia a 32-ért, Kossuth Bálint pedig a kör után simán, 15:9-re verte az orosz Sztyepanovot. A következő etapban viszont mindhárom magyar búcsúzott. Mikit a fehérorosz Novikau (13:15), Pistit az ugyancsak fehérorosz Kisel (12:15), Bálintot pedig a grúz Mardaleisvili (5:15) állította meg. 

Az Universiade pénteken a férfi párbajtőrözők és a női tőrözők egyéni versenyével folytatódik.

Eredmények. Universiade, Nápoly.

Férfi kard egyéni, 69 induló. A csoportmérkőzéseken: Péch Miklós 5 győzelem/1 vereség, Kovács István 5/1, Kossuth Bálint 3/3 (továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Kossuth-Sztyepanov (orosz) 15:9.

A legjobb 16 közé jutásért: Kossuth-Mardaleisvili (grúz) 5:15, Kovács-Kisel (fehérorosz) 12:15, Péch-Novikau (fehérorosz) 13:15.

Végeredmény: 1. Oh Szanguk (koreai), 2. Frederic Kindler (német), 3. Matteo Neri (olasz) és Razvan Ursachi (román), …19. Péch Miklós, …21. Kovács István, …27. Kossuth Bálint.


Női párbajtőr egyéni, 78 induló. A csoportmérkőzéseken: Csonka Valéria 4 győzelem/1 vereség, Várnai Vivien 4/2 (továbbjutottak), Gonda Borbála 1/5 (kiesett).

A legjobb 32 közé jutásért: Várnai-Pogoszova (örmény) 15:7, Csonka-Foong (szingapúri) 15:11.

A legjobb 16 közé jutásért: Csonka-Várnai 15:10.

Nyolcaddöntő: Csonka-Au. Favre (svájci) 7:15.

Végeredmény: 1. Alexandra Louis-Marie (francia), 2. Jevgenyija Zsarkova (orosz), 3. Roberta Marzani (olasz) és Nickol Tal (izraeli), …11. Csonka Valéria, …26. Várnai Vivien, …67. Gonda Borbála.További híreink

Aktuális

A magyar vívóküldöttség számára a női kardcsapat 8. helyével véget ért az olimpia. A küldöttség nagyon jól szerepelt, egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tér haza. Gratulálunk valamennyi versenyzőnek, edzőnek, vezetőnek és sportszakembernek!

Arany és ezüst után bronz! Harmadik lett a férfi kardcsapat a tokiói olimpián. Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András és Szilágyi Áron révén huszonöt év után állhatott ismét dobogóra a fegyvernem válogatottja. Gratulálunk!

Siklósi Gergő ezüstérmet nyert férfi párbajtőr egyéniben a tokiói olimpián! 23 éves világbajnokunk nagyszerű vívással jutott el a döntőig, ahol a francia Cannone-tól szenvedett vereséget. Gratulálunk neki és mesterének, Dancsházy-Nagy Tamásnak!

Eseménynaptár

X

Támogatóink