Hír

Elhunyt Fekete György

  • 2020.11.14

Életének 68. évében elhunyt Fekete György vívómester, az egri vívás kiemelkedő alakja. Kardozóként, vívómesterként ezer szállal kötődött szeretett városához, haláláig vezetőedzője volt klubjának.

Az egri “Schwarz”. Mindenki csak így hívta, így ismerte, így szólította. A kardversenyek állandó szereplője volt, ám az “egri várat” nem hagyta el vívóként, és így nehéz volt az igazán nagyok közé kerülnie. Ám egyénisége, hamisítatlan humora, állandó mosolya okán a viadalok közkedvelt szereplője lett. 

Hosszú évekig volt első osztályú vívó, majd edzőként is korosztályos válogatottakat nevelt szeretett városában, Egerben. Később, a magyar edzők “népvándorlása” idején ő is külföldön dolgozott, éveket töltött el mesterként Ázsiában. Hazaérkezése után természetesen ismét Egerben dolgozott, haláláig az Eger Városi Vívó Klub vezetőedzője volt. 

Sajnos, a járvánnyal szemben neki sem volt ellenszere, a magyar vívótársadalom, a Magyar Vívó Szövetég gyászolja Fekete Györgyöt.  További híreink

Aktuális

Folytatjuk a hazai versenyszezont a biztonsági intézkedések betartása mellett! A hazai versenyek az eredeti ütemterv szerint zajlanak. A nemzetközi szövetség januárra tette a hivatalos VK-viadalok megkezdését. Hajrá, magyar vívás! Vigyázzunk egymásra!

Eseménynaptár

X

Támogatóink