Hír

Értékes sikerek - a páston kívül

  • 2022.09.21

A FIE döntése alapján Siklósi Gergelyt beválasztották a versenyzői bizottságba, Kósa Miklós második lett a kard versenybírók rangsorában, Keszthelyi Zsombor pedig Fair Play-díjat kapott. Gratulálunk!

Ezúttal nem a páston elért teljesítményéért kapott rangos elismerést három sporttársunk, igaz, mindegyik kitüntetés szorosan kapcsolódik a vívásban nyújtott teljesítményükhöz… A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) végrehajtó bizottsága a napokban tartotta ülését, és három olyan személyi kérdésben döntöttek, melyben magyar szempontból érintettek voltunk. 

Siklósi Gergelyt a FIE versenyzői bizottságába választották.

A FIE versenyzői bizottságának tagsága évek óta úgy áll össze, hogy hat vívót maguk a sportolók választanak a jelölőlistáról, másik hat vívóról pedig a végrehajtó bizottság dönt. Ez utóbbi történt meg most, és ennek alapján került be a testületbe Siklósi Gergely, egyéni világbajnok és olimpiai ezüstérmes párbajtőrözőnk. Gratulálunk Gerinek, és ezen a fronton is kívánunk sok sikert!

Kósa Miklós idén a világ második legjobb kardbírója lett.

Lassan hagyományossá válik, hogy a FIE megválasztja az esztendő fegyvernemenkénti, három legjobb bíróját. Ezen listán lett a kardzsűrik között második Kósa Miklós, aki ebben az esztendőben több világbajnoki fináléban is közreműködött. Kósa Miklós egyébként a magyar kadet férfi kard válogatott edzője is - így nem csak a bíráskodásban alkot maradandót. Miki egyébként legutóbbi alkalommal harmadikként szerepelt ugyanezen listán, most még egyet előrelépett, gratulálunk!

Keszthelyi Zsombor nyerte el az idei Fair Play-díjat.

Végül, de korántsem legutolsó sorban a nemzetközi szövetség idei Fair Play-díját nyerte el megosztva Keszthelyi Zsombor. Junior Európa- és világbajnok párbajtőrözőnk a dubai korosztályos vb döntőjében, 10:10-es állásnál nem kért egy, a zsűri által megítélt találatot, mivel az egylámpás tusnál nem ellenfelét, hanem magát szúrta meg. Akkor nem járt a pont - most viszont jár! Teljesen megérdemelten kapja az elismerést Zsombor, neki is gratulálunk! 
További híreink

Aktuális

Sporttörténelmet írt a női kardcsapat! A szakág történetének első magyar vb-aranyát nyerte fantasztikus vívással Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca. A magyar küldöttség 2 arany- és 1 ezüstéremmel zárta a világbajnokságot, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink