Hír

Ezúttal Szemes Gergő győzött

  • 2021.09.26

A férfi tőrözők második napi válogatóján, egyben Mk-fordulójában a 18 éves Szemes Gergő győzött, megelőzve az előző napi aranyérmes Dósa Dánielt. A két harmadik Németh András és Kiss Dániel lett.

A második napon is hasonló létszámú mezőny lépett pástra a férfi tőrözők válogatóján, egyben Magyarkupa-fordulójában, mint egy nappal korábban. Igaz, az előző napi ezüstérmes, Frűhauf Benjámin kisebb térdsérülés miatt visszalépett. Az esélyesek ismét domináltak, ugyanakkor az aranyéremért a szombaton harmadik, kadet Európa-bajnok Szemes Gergő legyőzte Dósa Dánielt, méghozzá 15:8-ra. A két bronzérmes, az egyaránt korábbi válogatott Németh András és Kiss Dániel lett.

A napot így foglalta össze Szirmai Benedek vezetőedző: “Nagyon örülök annak, hogy Szemes Gergő felnőtt Dani mellé. És a helyzet egyáltalán nem az, hogy utóbbi legyengült volna, hanem Geri lett egyre stabilabb. Úgy érzem, két ember helye adott a csapatban, csak jó lenne már végre, lassan két év után nemzetközi versenyen is megméretni magunkat.”

Eredmények. Férfi tőr Magyar Kupa, 2. forduló, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 60 induló. Végeredmény: 1. Szemes Gergő (FTC, edző: Szabó István), 2. Dósa Dániel (Törekvés), 3. Németh András (Honvéd) és Kiss Dániel (Törekvés), 5. Maior Mátyás (NKESE), 6. Mihályi Andor (NKESE), 7. Bagdány Albert (Szigetszentmiklós), 8. Wolf Ádám (Zalaegerszeg). A döntőben: Szemes-Dósa 15:8.További híreink

Aktuális

Sporttörténelmet írt a női kardcsapat! A szakág történetének első magyar vb-aranyát nyerte fantasztikus vívással Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca. A magyar küldöttség 2 arany- és 1 ezüstéremmel zárta a világbajnokságot, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink