Hír

Fair Play-díjat kapott a férfi kardcsapat

  • 2019.12.01

Az emlékezetes budapesti világbajnoki döntő után tett sportszerű nyilatkozatáért Fair Play-díjat vehetett át a magyar férfi kardcsapat a Nemzetközi Vívó Szövetség lausanne-i gáláján. Gratulálunk!

Megtartotta éves kongresszusát a Nemzetközi Vívó Szövetség Lausanne-ban. Az eseményt követte a testület gálavacsorája, melyen több magyart is díjaztak. Ennek kapcsán ugorjunk kicsit vissza az időben! A júliusi, budapesti világbajnokságon telt ház előtt rendeztük a férfi kardcsapatok döntőjét, ahol hatalmas küzdelemben, egyetlen tussal kapott ki Magyarország Koreától 45:44-re. A mérkőzésen több vitatott ítélet született, a döntő után a bírói testület fel is mentette a világbajnokságon a további munka alól az aktuális zsűripárost. 

Gémesi Csanád, Decsi Tamás és Szilágyi Áron a Fair Play-díjjal - Allisher Uszmanov társaságában.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón az újságírók természetesen feltették a bíráskodással kapcsolatos kérdést a mienknek. Szilágyi Áron a következő választ adta a tollforgatóknak: “Természetesen voltak kétes találatok. Ám nem emiatt kaptunk ki, nem szeretnénk erre fogni a vereséget.” Rövid mondatai után azonnal csapattársaihoz fordult, és kérdésére Szatmári András, Decsi Tamás és Gémesi Csanád is megerősítette ugyanezt. 

Már akkor jelezték a FIE illetékesei, hogy lesznek “következményei” a nyilatkozatnak. Lettek is. A csapat tagjai megkapták meghívójukat a vívószövetség gálájára, és Allisher Uszmanovtól, a testület elnökétől Fair Play-díjat vehettek át a vívóvilág krémje előtt. Gratulálunk!

Akadt másik magyar érdekeltsége is a gálaműsornak. A világranglistát megnyerő, junior világbajnok férfi párbajtőrcsapat kapott díjat, melyet Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke vett át. Gratulálunk Andrásfi Tibornak, Bende Bencének, Koch Máténak és Nagy Dávidnak!

Csampa Zsolt vette át Allisher Uszmanovtól a junior férfi párbajtőrcsapat díját, melyet a világranglista megnyeréséért kapott.További híreink

Aktuális

Sporttörténelmet írt a női kardcsapat! A szakág történetének első magyar vb-aranyát nyerte fantasztikus vívással Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca. A magyar küldöttség 2 arany- és 1 ezüstéremmel zárta a világbajnokságot, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink