Hír

Gachályi Gréta és Pelle Domokos aranya a kadet párbajtőr Mk-n

  • 2022.09.24

A két legnagyobb esélyes nyerte a kadet párbajtőrözők idénynyitó Magyarkupáját. A férfiaknál a korosztályos vb-döntős Pelle Domonkos, a nőknél az Eb-aranyérmes Gachályi Gréta győzött. 

A férfiaknál a korosztály tehetsége, a honvédos Pelle Domonkos olyan fölénnyel nyerte az idénynyitó Mk-fordulót a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, amelyre párbajtőrben ritkán akad példa. Veretlen csoportkörét követően a legszorosabb asszója 15:8 volt a honvédos vívónak. 

A hölgyeknél is érvényesült a papírforma, elvégre a végső győztes, a békéscsabai Gachályi Gréta már az előző szezonban is aranyérmes volt - méghozzá az Európa-bajnokságon… Nem cseng rosszul (…) a szombati ezüstérmes, Nébald Franciska neve sem, aki, ha azt vette a fejébe, hogy összegzi szülei érmét, akkor igazi extraklasszis lesz belőle. Nébald György és Mincza Ildikó ugyanis pályafutása során egy olimpiai aranyat, ezüstöt és két bronzot, valamint 7 világbajnoki aranyat vívott össze, az arányokat itt nem részletezzük. 

Vasárnap a juniorok ennél is nagyobb mezőnyével folytatódik az Mk.

Eredmények. Kadet férfi párbajtőr Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 102 induló. Végeredmény: 1. Pelle Domonkos (Honvéd, edző: László István és Peterdi András), 2. Taivainen Bence (MTK), 3. Balázs Bence (MTK) és Horváth Márk (FTC), 5. Somody Bence (MTK), 6. Császár Zoltán (BVSC), 7. Koch Lénárd (Vasas), 8. Horváth Levente (Tata). A döntőben: Pelle-Taivainen 15:7.

Kadet női párbajtőr Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 104 induló. Végeredmény: 1. Gachályi Gréta (AVA Békéscsaba, edző: Galli Zsolt), 2. Nébald Franciska (MTK), 3. Horváth Lilla (OVSE) és Nagy Blanka (DSI Debrecen), 5. Rónaszéki Izabella (Vasas), 6. Nagy Emma (Diósgyőr), 7. Papp-Szilágyi Luca (MTK), 8. Buczkó Gréta (Szolnok). A döntőben: Gachályi-Nébald 15:5.További híreink

Aktuális

Andrásfi Tibor nagyszerű vívással nyerte meg a szezonnyitó berni párbajtőr Világkupa-versenyt, gratulálunk neki és mester édesapjának! Koch Máté ötödik lett. A tallinni női párbajtőr Vk-n Kun Anna ötödik helyen végzett, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink