Hír

Kardban Kornél és Kira a junior bajnok

  • 2023.01.21

Izgalmas és érdekes versenyek után a férfiaknál Péch Kornél (KVSE), a nőknél Keszei Kira (Honvéd) nyerte a junior kard országos bajnokságot. Az érmeken további öt egyesület osztozott, gratulálunk!

Szokatlan helyszínen, a szúrófegyvernemhez “szokott” Honvéd vívótermében rendezték a junior kardozók országos bajnokságát. A férfiak mezőnyében több meglepetést is láthattunk a nap folyamán. A válogatás végéhez közeledve - egy junior Vk van még hátra - az Európa-és világbajnoki helyeken, azaz az 1-4. pozícióban lévők közül, egyedül Péch Kornél jutott be a legjobb négy közé, igaz, ő meg is nyerte a versenyt! A KVSE kardozója a döntőben azt a Tóth Patrikot győzte le, aki a ranglista 17. helyéről rajtolt még reggel… A két bronzérmes Bíró Huba és Tóth Bertalan lett. Ha mindehhez hozzátesszük, hogy Péch Kornél az esztendőt a 15. helyről kezdte - őt a januári, budapesti Vk-helyezés “dobta fel” az élvonalba -, akkor elmondható, hogy alaposan átrendeződött versenyről versenyre az élmezőny. De lesz-e újabb fordulat a világversenyek előtt, illetve hol tart jelenleg a korosztály - erről kérdeztük Neuhold Sándor válogatott edzőt.

Péch Kornél öröme a döntő tus után.

“Jelentőset léptünk előre a szezon kezdete óta, de ez még mindig csak azt jelenti, hogy csökkentettük a lemaradásunkat a legjobbakkal szemben. A januári Vk-n nemcsak a csapatezüstnek örültem, hanem annak, hogy sok, nevezetesen hat magyar jutott a 32, és három a 16 közé. Ne felejtsük, hogy tavaly Eb- és vb-érem nélkül zártunk, ehhez képest most sokat javultak az esélyeink. A ranglista két hét múlva zárul, és még bármi megtörténhet, aki a plovdivi Vk-n döntőt fog, bizonyosan válogatott lesz.”

Keszei Kira öröme a döntő tus után.

A nőknél azért ennél sokkal tisztább a kép - a világbajnok Battai Sugár, valamint Spiesz Anna és Keszei Kira válogatottbeli helyéhez kétség sem férhet, itt a negyedik helyért dúl a csata. Sugi egyébként az egyéni ob-indulás alól “felmentést kapott” mesterétől, ám Dávid László elmondta: debreceni színekben, csapatban ott lesz vasárnap a páston. Távollétében a favoritok domináltak, és a két, kiemelkedő egyéniség vívta egymással a döntőt, míg a bronzérmet Kovács Zsanett és Pápai Zoé szerezte meg. Az izgalmas fináléban ezúttal Kira, Ravasz Etele tanítványa, 15:13-ra legyőzte Annát. Gulácsi Ferenc válogatott edző így nyilatkozott a versenyről, és a nemzetközi esélyekről:

“Magas színvonalú döntőt láthattunk Sugi távollétében a mezőny két legjobbjától. Ez a három hölgy, így együtt, bármire képes lehet a világversenyeken, komoly bizalommal vagyunk irántuk a junior Európa- és világbajnokság előtt. Az a vívó pedig, aki ezen trió mellé bekerül negyedik helyen a csapatba, az igazán kimagasló társaságba jut. Mindez két hét múlva Plovdivban derül ki.”

A junior országos bajnokság vasárnap a csapatversenyekkel folytatódik a Honvéd vívótermében. 

Eredmények. Junior férfi kard országos bajnokság, Honvéd vívóterem, 81 induló. Végeredmény: 1. Péch Kornél (KVSE, edző: Kocsis Zsolt), 2. Tóth Patrik (BVSC), 3. Bíró Huba (Vasas) és Tóth Bertalan (TFSE), 5. Papp Zsadány (BVSC), 6. Vigh Benedek (Vasas), 7. Vajda Oszkár (TFSE), 8. Hanzély Zsombor (TFSE). A döntőben: Péch-Tóth P. 15:9.

Junior női kard országos bajnokság, Honvéd vívóterem, 48 induló. Végeredmény: 1. Keszei Kira (Honvéd, edző: Ravasz Etele), 2. Spiesz Anna (Vasas), 3. Kovács Zsanett (Törökbálint) és Pápai Zoé (UTE), 5. Kónya Csenge (Debreceni EAC), 6. Csonka Dorottya (Vasas), 7. Domonkos Emese (Vasas), 8. Masa Csenge (Törökbálint). A döntőben: Keszei-Spiesz 15:13.További híreink

Aktuális

Nagyszerű magyar szereplés a dohai párbajtőr Grand Prix-n! Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmet nyert! Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek!

Eseménynaptár

XLive stream Élő eredmények  

Online Eredmények Gyors Elérése
MVSZ Facebook Oldalán
 


Felnőtt Női Párbajtőr VK 2023. 02. 10 - 12. Barcelona

Felnőtt Férfi - Női Tőr GP 2023. 02. 10 - 12. Torino

Felnőtt Férfi Kard VK 2023. 02. 10 - 12. Varsó

Felnőtt Női Kard VK 2023. 02. 10 - 12. Taskent

Szabadidős Férfi - Női Párbajtőr Verseny  2023 02. 11 - 12. Debrecen 

EFC  U23 C Férfi Párbajtőr 2023. 02. 11 - 12. Berlin

EFC CC Férfi - Női Párbajtőr 2023. 02. 11 - 12. Krakkó
Támogatóink