Hír

Kreiss Fanni nyolcaddöntős

  • 2021.03.28

Egyetlen tus választotta el a nagy bravúrtól Kreiss Fannit a francia Thibus ellenében - így a 16-ig jutott a dohai tőr Grand Prix-n. A másik magyar főtáblás, Szemes Gergő az első körben búcsúzott.

A katari tőr Grand Prix záró napját a férfiak kezdték, és a 64-es táblán helyet követelt magának 18 éves tehetségünk, Szemes Gergő. Legjobb juniorunktól szép fegyverténynek számít, hogy idáig eljutott, a továbblépés nem sikerült, Szemi 15:9-es vereséget szenvedett a lengyel Rajskitól. 

Massialasnak nem sok esély hagyott Kreiss Fanni.

A másik magyarnak, Kreiss Fanninak viszont több szerep jutott, mi több, hajszálnyi választotta el őt attól, hogy a nap egyik főszereplőjévé váljon… Az UTE tőrözője kemény ellenféllel kezdett már az első körben, az orosz Szamszonova személyében. Hol az egyik, hol a másik vívónál volt az előny, ennek megfelelően rendkívül szorosan alakult a vége, ám a döntő tust a magyar adta be - 15:14. 

Maszk a kézben, maszk az arcon.

A folytatásban az amerikai válogatott Massialas következett, és Kreiss Gábor tanítványa ezt az asszót végig kézben tartotta, 15:12-re nyert, és ezzel a legjobb 16 közé jutott. A nyolcaddöntőben egy régi rivális, a világranglista hatodik helyén álló Ysaora Thibus következett. Fanni ezúttal is taktikusan és jól vívott, uralta a csörte második felét. Olyannyira, hogy 13:10-re, majd 14:12-re is vezetett, azonban az első számú francia tőröző egyenlített, majd egy egylámpás tussal megszerezte a győzelmet. Ezzel Fanni a 13. helyen zárt, ám teljesítményét figyelve bátran állíthatjuk, hogy lesz ez jobb is…!

Egyetlen tus hiányzott Thibus ellen a nyolc közé jutáshoz.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Grand Prix, Doha, 152 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szemes-Rajski (lengyel) 9:15.

Végeredmény: 1. , 2. , 3. és , …54. Szemes Gergő, …69. Dósa Dániel.


Eredmények. Női tőr egyéni Grand Prix, Doha, 144 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Szamszonova (orosz) 15:14.

A legjobb 16 közé jutásért: Kreiss-Massialas (amerikai) 15:12.

Nyolcaddöntő: Kreiss-Thibus (francia) 14:15.

Végeredmény: 1. , 2. , 3. és , …13. Kreiss Fanni, …70. Lupkovics Dóra, 71. Mohamed Aida, …74. Kondricz Kata, …83. Pásztor Flóra.További híreink

Aktuális

Siklósi Gergely ezüstérmet nyert, Kun Anna hatodik helyen végzett a kazanyi párbajtőr Világkupa-versenyen. Remek siker, gratulálunk! Hétfőn kezdődnek a csapatversenyek, hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X

Támogatóink