Hír

Májustól újra lehetnek versenyeink!

  • 2021.04.08

Számos fontos döntésben hozott határozatot az elnökség a csütörtöki ülésén. A szezon jó esetben május elejétől folytatódhat, a madridi olimpiai kvalifikációs versenyen Dósa Dani és Kun Anna indulhat.

Estébe nyúló elnökségi ülést tartott csütörtökön a Csampa Zsolt vezette Magyar Vívó Szövetség elnöksége. A testület kiírta az évi rendes közgyűlés időpontját, az eseményt május 21-én tartják meg. Valamennyi további, ezzel kapcsolatos információról honlapunk folyamatosan beszámol.  

Hazánk két fegyvernemben, férfi tőrben és női párbajtőrben érintett az európai olimpiai pótkvalifikációs versenyen. Ezen azon nemzetek egy-egy vívója vehet részt, melyek sem csapatban, sem egyéniben nem szereztek kvótát a világranglistás helyezésük alapján az adott fegyvernemben. Az eseményt két hét múlva, április 24-25-én rendezik Madridban. Az indulókra az érintett vezetőedző tett javaslatot, melyet a szövetségi kapitány és a szakmai bizottság jóváhagyását követően az elnökség elfogadott. Ennek alapján férfi tőrben Dósa Dániel, női párbajtőrben Kun Anna indulhat az eseményen, melynek győztese vívja ki a tokiói részvétel jogát. 

A legutóbbi ülésen a versenyek április 15-ig történő befagyasztásáról döntött a testület a járványhelyzet miatt. Most újratárgyalta az elnökség a folytatást, és úgy döntött, hogy amennyiben a pandémiás helyzet megengedi, úgy május elsejétől ismét rendezhetünk viadalokat idehaza, a szigorú járványügyi szabályok betartása mellett. Ebben az időszakban elsősorban az alacsonyabb korosztályok országos bajnokságait, illetve a kadet és junior csapatbajnokságokat tervezzük lebonyolítani. További híreink

Aktuális

A magyar vívóküldöttség számára a női kardcsapat 8. helyével véget ért az olimpia. A küldöttség nagyon jól szerepelt, egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tér haza. Gratulálunk valamennyi versenyzőnek, edzőnek, vezetőnek és sportszakembernek!

Arany és ezüst után bronz! Harmadik lett a férfi kardcsapat a tokiói olimpián. Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András és Szilágyi Áron révén huszonöt év után állhatott ismét dobogóra a fegyvernem válogatottja. Gratulálunk!

Siklósi Gergő ezüstérmet nyert férfi párbajtőr egyéniben a tokiói olimpián! 23 éves világbajnokunk nagyszerű vívással jutott el a döntőig, ahol a francia Cannone-tól szenvedett vereséget. Gratulálunk neki és mesterének, Dancsházy-Nagy Tamásnak!

Eseménynaptár

X

Támogatóink