Megújult a tapolcai vívóterem

szept 22, 2021 | Hírek

Szalay Gyöngyiről nevezték el a tapolcai vívótermet. A fejlesztés támogatója az MVSZ volt, az átadón ott járt Tamás Heni főtitkár, Boczkó Gábor sportigazgató és az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely.

Forrás: tapolcaimedia.hu

A fiatalon elhunyt hétszeres világbajnok párbajtőrözőről, Szalay Gyöngyiről elnevezett, felújított vívóterem ünnepségén megjelent többek között Tamás Henriette, a Magyar Vívó Szövetség főtitkára, Boczkó Gábor sportigazgató, Szalay Gyöngyi testvére, Szalay Szilvia és férje Horváth Ernő, Rédli András és Siklósi Gergely olimpikonok, valamint Borosné Eitner Kinga, a Balaton Vívóklub elnöke, mesteredző, aki Tapolcán hosszú éveken keresztül viselte szívén sikerrel a tehetségek gondozását. 

Új burkolatot és találatjelzőket kapott a tapolcai vívóterem.

Tapolcán 2001 óta van vívóterem. Azelőtt az egykori TIAC pálya épületében csak olyan terem volt, ahol nem is ért végig a pást. Aztán majdnem napra pontosan nyolc évvel ezelőtt, 23 millió forint összköltségű beruházásból, pályázatból és önkormányzati önerőből újult meg a gimnáziumban található vívóterem. Az ünnepélyes átadásra 2013. szeptember 18-án került sor, ahol akkor jó alkalom nyílt arra is, hogy a város köszöntse világbajnok párbajtőrözőit, Boczkó Gábort és Rédli Andrást. Úgy tűnik, hogy a vívóterem megújulása mindig valami komoly tapolcai vonatkozású sikerhez is kötődik, így most Boczkó Gábor és Rédli András mellett Siklósi Gergely ezüstérmes olimpikon párbajtőrözőnket is köszönthettük, aki az átadó napján egy közönségtalálkozón is részt vett egykori alma materében.

A karrierjét Tapolcán kezdő világbajnok sportigazgató, Boczkó Gábor mondott köszöntőt.

Az eseményen Dobó Zoltán polgármester örömmel adta át használatra a pástokat a Kovács Balázs elnök által vezetett Tapolca Vívóklub feltörekvő növendékeinek. Az olimpikonok egytől egyig méltatták a beruházást, és bíznak abban, hogy a profi körülmények hozzásegítik az edzőket, hogy újabb bajnokok kerüljenek ki Tapolcáról. Siklósi Gergely elérzékenyülve mesélt egykori nevelőedzőjéről, Szalay Gyöngyiről, felelevenedtek benne a vívóteremben töltött edzések képei. Sütő György helyi festőművész szép felajánlást tett a vívóklubnak. Az általa alkalmazott technikával elkészít egy-egy nagyméretű portréképet Szalay Gyöngyiről, Boczkó Gáborról, Rédli Andrásról és Siklósi Gergelyről. Ezek a képek fogják díszíteni a terem falát, és motiválni az itt edzőket. Két kép már készen van, amint mindegyik elkészül, egy kis házi ünnepség keretében kerülnek majd fel a falakra.

A világbajnok és olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely korábbi iskolájában tartott élménybeszámolót.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Csonka Dorottya világbajnok!

Megszületett a magyar küldöttség első érme a rijádi korosztályos világbajnokságon. Kadet női kardban Csonka Dorottya világbajnok lett, gratulálunk!

Ismét Flóra és Kata jutott 64-be

A tbiliszi női tőr Világkupán legjobb két vívónőnk, az olimpikon Pásztor Flóra és Kondricz Kata jutott a 64-es főtáblára.

Újra Szentkirályi Tehetségprogram

Újra elrajtol a Szentkirályi Tehetségprogram: a Szentkirályi Berki Krisztiánnal közösen keresi a jövő bajnokát!

Spiesz Anna hetedik a junior vb-n

Ismét helyezések jutottak a magyar válogatottnak a rijádi korosztályos vb-n. Junior női kardban Spiesz Anna hetedik lett, Kovács Zsanett, illetve a férfiaknál Tóth Bertalan nyolcaddöntős volt.

A felnőttek is folytatják

Véget ért a felnőtt korosztály négyhetes versenyszünete. A hétvégén a női tőrözők Tbilisziben Vk-versenyen, a párbajtőrözők és a kardozók idehaza, válogatón szerepelnek.

Élő eredmények

Közelgő események