Hír

Nem lesz idén Európa-bajnokság

  • 2021.09.13

Döntött az európai szövetség közgyűlése: nem lesz idén Európa-bajnokság. Az eredetileg júniusra tervezett plovdivi Eb-t előbb október közepére halasztották, most pedig a koronavírus miatt törölték.

A hétvégi szocsi kongresszus elsősorban az elnök, illetve az elnökség (COMEX) megválasztásáról szólt, és miként arról beszámoltunk, magyar szempontból sportdiplomáciai sikert hozott. Boczkó Gábort ugyanis ismét beválasztották a COMEX-ba, sportigazgatónk újabb négy évig folytathatja a munkáját a testületben. 

Fontos döntéseket hozott emellett a tagság, többek között arról, hogy októbertől megkezdődhetnek a kadet európai körversenyek. A 2022-es Eb-helyszínekről is határoztak, a felnőtt Eb Antalyában, a kadet és junior Eb Újvidéken, az U23-as Eb Tallinnban lesz. Ugyanakkor nehéz, fájdalmas, de érthető döntést is hozott a közgyűlés. A koronavírus-helyzet miatt törölték a Plovdivba tervezett idei Európa-bajnokságot. A részletekről a helyszínen tartózkodott magyar főtitkár, Tamás Henriette (képünkön) számolt be honlapunknak. 

“Nehéz döntést hozott a közgyűlés többségi szavazással. Több nemzet is jelezte, hogy Bulgária számára piros zónába tartózkodik. Azaz sem a bejutás, sem az onnan történő hazajutás nem történhet meg zökkenőmentesen. Sajnos, az EU-s országok közül Bulgáriában az egyik legalacsonyabb az átoltottság, ez is sokat nyomhatott a latban a döntéshozóknál. Az eredeti tervek alapján júniusban lett volna az Eb, ezt tették át korábban október közepére. Most viszont erre az esztendőre véglegesen törölték az Európa-bajnokságot.”

A magyar szövetség főtitkára elmondta, hogy a tervezett hazai versenynaptárt, és válogatási elveket csütörtökön tárgyalja meg az elnökség. Ha elfogadják azt, akkor az októberi első hétvégén már Budapesten, illetve Gödöllőn rendezhetünk kadet európai körversenyt. 


 További híreink

Aktuális

A magyar vívóküldöttség számára a női kardcsapat 8. helyével véget ért az olimpia. A küldöttség nagyon jól szerepelt, egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tér haza. Gratulálunk valamennyi versenyzőnek, edzőnek, vezetőnek és sportszakembernek!

Arany és ezüst után bronz! Harmadik lett a férfi kardcsapat a tokiói olimpián. Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András és Szilágyi Áron révén huszonöt év után állhatott ismét dobogóra a fegyvernem válogatottja. Gratulálunk!

Siklósi Gergő ezüstérmet nyert férfi párbajtőr egyéniben a tokiói olimpián! 23 éves világbajnokunk nagyszerű vívással jutott el a döntőig, ahol a francia Cannone-tól szenvedett vereséget. Gratulálunk neki és mesterének, Dancsházy-Nagy Tamásnak!

Eseménynaptár

X

Támogatóink