Nyaralás és készülődés

aug 8, 2022 | Hírek

Miközben javában zajlik a megérdemelt “holt szezon”, a nyaralás és a pihenés időszaka, már készül a menetrend a következő, 2022/23-as szezonra. Várható véglegesítés a jövő szerdai elnökségi ülésen.

A kairói világbajnokság utáni hét, azaz július utolsó időszaka a sikeres versenyzők számára még a különböző média megjelenésekkel telt, az augusztus viszont sportágunkban a teljes “uborkaszezon”, legalábbis az első fele feltétlenül. A felnőttek éppen elkezdik pihenőjüket, a fiatalabbak pedig a “vívásmentes” időszak utolsó napjait élik. 

Így is van ez rendjén, ugyanakkor – közhelyesen szólva… – a háttérmunka ilyenkor  javában zajlik. Példának okáért a hét első napján értekezett a tőr szakmai bizottság, kedden következik a párbajtőrözők hasonló ülése. A téma természetesen a “hogyan tovább?”, azaz a 2022/23-as szezon menetrendje, a válogatott keretek összeállítása, a válogatási elvek elkészítése. Az előkészítő munka a héten be is fejeződik, és az anyagot a jövő szerdai elnökségi ülésen hagyhatják jóvá az illetékesek. 

Boczkó Gábor szövetségi kapitányt kértük meg arra, hogy vigyen minket kicsit a kulisszák mögé, azaz beszéljen honlapunknak a készülődő tervezetről. 

“Alapvető változások nem várhatóak, a rendszert még Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány dolgozta ki, és az elmúlt esztendők eredményei szerencsére azt igazolják, hogy működik ez a szisztéma. Persze, kisebb-nagyobb finomítások voltak, vannak és lesznek, nem lesz ez másként most sem. A hazai válogatók javát a Világkupa-versenyek mellett továbbra is a Magyar Kupa-fordulók jelentik majd, és változatlan marad az országos bajnokságok rendszere is. Az ob-t várhatóan ezúttal is a karácsony előtti hosszú hétvégén szeretnénk megrendezni.”

Boczkó Gábor ugyanakkor elmondta, hogy a kard fegyvernemét leszámítva már kora ősszel nemzetközi válogatókat tartanak, méghozzá a FIE egyes szatellit versenyein. A következő szezon fő versenyei ezúttal is a világbajnokságok lesznek. Az idei, arab helyszínek – Dubai és Kairó – után Európába költöznek a vb-k. A kadetok és a juniorok Plovdivban, a felnőttek Milánóban randevúznak majd. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is folytatják

Véget ért a felnőtt korosztály négyhetes versenyszünete. A hétvégén a női tőrözők Tbilisziben Vk-versenyen, a párbajtőrözők és a kardozók idehaza, válogatón szerepelnek.

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Élő eredmények

Közelgő események