Hír

Pézsa Tibor bekerült a Hall of Fame-be

  • 2022.07.26

Újabb magyar taggal gyarapodott a vívó Hírességek Csarnoka. Az egyéni olimpiai és világbajnok kardozó, Pézsa Tibor 15. magyarként került a FIE elitjei közé. Gratulálunk, és jó egészséget kívánunk!

Nagyjából egy évtizede hozta létre a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) a sportági Hírességek Csarnokát. A kialakított lista azóta minden évben négy fővel bővülhet, melyet a nemzeti szövetségek ajánlását követően a FIE választja ki. Az idei bővítményt a napokban tették közzé, melynek alapján a 86 esztendős Pézsa Tibor is bekerült a Hall of Fame-be. 

Pézsa Tibor Csampa Zsolttal a tavalyi "Év sportolója' gálán.

Pézsa Tibor az 1964-es tokiói olimpián nyert férfi kardban egyéni aranyérmet, majd hat évvel később az ankarai világbajnokságon állhatott a dobogó tetejére. Emellett tagja volt a moszkvai világbajnokságon aranyat nyerő magyar kardcsapatnak. Mesterként több, kimagasló vívót nevelt fel, többek között az olimpiai és világbajnok Nébald Györgyöt. Az “újkori” magyar kardvívás egyik legeredményesebb időszakában volt a fegyvernem vezető edzője, a mai napig segíti a munkáját annak a Gárdos Gábornak, aki csapatával éppen most nyerte meg a női szakág történetének első vb-címét. 

Pézsa Tibor ezzel a 15. magyar, aki bekerült a Hall of Fame-be. A lista: Bay Béla, Elek Ilona, Fenyvesi Csaba, Gedővári Imre, Gerevich Aladár, Kamuti Jenő, Kárpáti Rudolf, Kovács Pál, Kulcsár Győző, Nagy Tímea, Pézsa Tibor, Rejtő Ildikó, Sákovicsné Dömölky Lídia, Schmitt Pál, Szabó Bence.

A Magyar Vívó Szövetség ez úton is gratulál, és jó egészséget kíván Pézsa Tibornak!További híreink

Aktuális

Sporttörténelmet írt a női kardcsapat! A szakág történetének első magyar vb-aranyát nyerte fantasztikus vívással Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca. A magyar küldöttség 2 arany- és 1 ezüstéremmel zárta a világbajnokságot, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink