Hír

Rabb Krisztián 3., Galgóczy Tamás 7. a szófiai szatelliten

  • 2022.09.26

Javában zajlanak a szezon felnőtt nemzetközi felvezető versenyei, a szatellitek. A hétvégi, szófiai férfi kard eseményen Rabb Krisztián a harmadik, Galgóczy Tamás a hetedik helyen végzett.    

A FIE versenynaptárában a 2022/23-as szezonban is a szeptember és az október a szatellit viadaloké. Ezeken az eseményeken is lehet Világkupa-pontokat szerezni - igaz, minimális mértékben -, és a junior korosztályból kiöregedettek számára jó lehetőség arra, hogy megméressék magukat a komolyabb feladatok előtt. 

Rabb Krisztián harmadik lett a szófiai szatelliten.

Ezzel élt most Rabb Krisztián és Galgóczy Tamás, a férfi kard válogatott keret két tagja. A szófiai szatelliten mindketten bejutottak a legjobb 8 közé, ahol egymással kerültek szembe. Korábbi egyéni junior Eb-ezüstérmesünk győzött, majd az elődöntőben a Vasas vívója, Somlai Béla tanítványa a későbbi győztes bolgár Sztojcsevtől szenvedett 15:13-as vereséget. 

Eredmények. Férfi kard szatellit verseny, Szófia, 48 induló. Végeredmény: 1. Todor Sztojcsev (bolgár), 2. Furkan Jaman (török), 3. Rabb Krisztián és Daniele Franciosa (olasz), …7. Galgóczy Tamás. További híreink

Aktuális

Andrásfi Tibor nagyszerű vívással nyerte meg a szezonnyitó berni párbajtőr Világkupa-versenyt, gratulálunk neki és mester édesapjának! Koch Máté ötödik lett. A tallinni női párbajtőr Vk-n Kun Anna ötödik helyen végzett, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink