Hír

Értékes Vk-4. helyek junior férfi tőr- és női kardcsapatban

  • 2022.01.23

Három helyszínen rendeztek junior csapat Világkupát vasárnap, és az egyaránt tartalékos női kard-, illetve férfi tőrcsapatunk nagyon szépen teljesített a negyedik helyével Segoviában, illetve Aix-ben.

Amikor a negyedik helyezéseknek örülni kell! Junior női kardcsapatban Battai Sugár, Szűcs Luca és Keszei Kira, junior férfi tőrcsapatban Szemes Gergő hiányzott a segoviai, illetve aix-en-provance-i Világkupáról. Azaz bátran kijelenthető: legjobbjaink nélkül álltak fel válogatottjaink. Az erős mezőnyökben ennek ellenére a nagyon értékes negyedik helyen végeztek, amiért jár a gratuláció!

Az udvariasság okán kezdjük a hölgyekkel. A Beviz Dorottya, Kovács Zsanett, Missurai Pálma, Spiesz Anna összeállítású válogatott a segoviai nyolcaddöntőben Spiesz Anna vezérletével győzte le 45:40-re a németeket. A kadet korú, az egész szezon során betegségekkel küzdő tehetség a bronzmeccsig remekelt, oroszlánrészt vállalt abban is, hogy a negyeddöntőben az Egyesült Államokat is sikerült legyőzni 45:35-re. Jár a dicséret az ugyancsak fiatal Kovács Zsanettnak is, kiegyensúlyozott vívásáért. Eddig tartott a remeklés, bár nem Annán múlott az sem, hogy nem jött össze az elődöntő az ukránok ellen (38:45). Aztán a bronzmeccsre elfogyott az erő, az oroszok biztosan nyertek ellenünk. 

Bagdány Albert, Mihályi Andor, Bálint Álmos, Machek Vince és Mazza Lorenzo válogatott edző értékes negyedik hellyel térhet haza.

A férfi tőrözők Aix-en-Provance-ban mutatták meg oroszlánkörmeiket. A Bagdány Albert, Bálint Álmos, Machek Vince, Mihályi Andor összeállítású csapat vezéregyéniségének Mihályi Andor bizonyult, de az előző napi finalista, Bagdány Albertnek is voltak igen értékes szakaszai. Hollandia nyolcaddöntős (45:38), és az ugyancsak nem a legerősebb összeállításában szereplő Egyesült Államok negyeddöntős (45:40) legyőzése nagyon szép sikernek számít ebben a szakágban, és egyáltalán nem volt lehetetlen küldetés a lengyelek elleni elődöntő sem (41:45). A harmadik helyért itt is az oroszok bizonyultak jobbnak. 

Junior női tőrözőinknek nem sikerült a zágrábi csapatverseny. A Kalocsai Luca, Kollár Anna, Kovács Réka, Nekifor Erika összeállítású csapat a 13. helyen végzett, az eredmény mellett az sem volt örömteli, hogy a nyolcaddöntőben Törökország, a 9-16. helyért pedig Csehország bizonyult jobbnak a mieinknél. Reméljük, fiatal csapatunk a jövőben bizonyítja, hogy ennél többre képes.

Eredmények. Junior női kardcsapat Világkupa, Segovia, 12 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 45:40 (Spiesz +14, Kovács -1, Beviz -8).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:35 (Spiesz +7, Beviz +3, Kovács 0).

Elődöntő: Magyarország-Ukrajna 38:45 (Spiesz +4, Missurai +1, Kovács -2, Beviz -10).

A 3. helyért: Magyarország-Oroszország 18:45 (Kovács -7, Missurai -7, Spiesz -13).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Ukrajna, 3. Oroszország, 4. Magyarország (Beviz Dorottya, Kovács Zsanett, Missurai Pálma, Spiesz Anna).


Junior férfi tőrcsapat Világkupa, Aix-en-Provence, 21 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Hollandia 45:38 (Mihályi +9, Bagdány +4, Bálint -6).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:40 (Bagdány +11, Mihályi 0, Machek -6).

Elődöntő: Magyarország-Lengyelország 41:45 (Mihályi +7, Bagdány -2, Machek -9).

A 3. helyért: Magyarország-Oroszország 35:45 (Mihályi +1, Bagdány -4, Bálint -7).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Lengyelország, 3. Oroszország, 4. Magyarország (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Machek Vince, Mihályi Andor). 


Junior női tőrcsapat Világkupa, Zágráb, 19 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Törökország 41:44 (Nekifor +2, Kalocsai +1, Kovács -6).

A 9-16. helyért: Magyarország-Csehország 31:45 (Nekifor +1, Kalocsai -3, Kovács -4, Kollár -8).

A 13-16. helyért: Magyarország-Ausztria 45:19 (Kalocsai +12, Nekifor +8, Kovács +6).

A 13. helyért: Magyarország-Spanyolország 45:42 (Kovács +5, Nekifor +4, Kalocsai -6).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Oroszország, 3. Ukrajna, …13. Magyarország (Kalocsai Luca, Kollár Anna, Kovács Réka, Nekifor Erika).További híreink

Aktuális

Európa-bajnok a magyar férfi kardcsapat! Magabiztos versenyzéssel, remek győzelmekkel lett ismét Európa-bajnok 2018 után a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású magyar kardcsapat Antalyában. Gratulálunk!

Eseménynaptár

XLive stream Élő eredmények


Felnőtt Világbajnokság Kairó 2022. 07. 15  - 23.


Válogatott Keretek

Támogatóink