Hír

Újabb vívóterem-avató: Metropolis!

  • 2021.06.10

A sportágfejlesztési program újabb eredményeként ismét vívótermet avathattunk csütörtök délelőtt. A Metropolis vívószakosztálya Békásmegyeren új, Fuchs Jenőről elnevezett terembe költözött.

A kerületi önkormányzat segítségével jutott az ingatlanhoz, és a kormány sportágfejlesztési programjának köszönhetően építette meg hatpástos vívótermét Óbuda-Békésmegyer ötesztendős szakosztálya, a Metropolis. A csütörtöki avatóünnepségen Fodor Kende, korábbi világbajnoki ezüstérmes kardozó, a Metropolis elnöke és edzője köszöntötte a vendégeket, akik között ott volt Fráter György, a terem névadójának, a négyszeres olimpiai bajnok Fuchs Jenőnek az unokája. A családról megtudtuk, hogy a korábbi klasszis további két unokája külföldön él, és próbálja őrizni a sok szempontból elfeledett, első magyar vívó olimpiai bajnok emlékét. Ebben most nagyot segített a Metropolis, amely Fuchs Jenőről nevezte el vívótermét. 

Fráter György (balra) családjával, a nagyapjáról, a négyszeres olimpiai bajnok Fuchs Jenőről elnevezett Metropolis-teremavatón.

Az eseményen Fodor Kende köszöntőjét követően beszedett mondott Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Fábián László, a MOB sportigazgatója, valamint a Magyar Vívó Szövetség képviseletében Tamás Henriette főtitkár. 

Metropolis-szalagátvágó: Kiss László, Tamás Henriette, Fráter György, Fodor Kende és Fábián László.

A “családi hagyományoknak” megfelelően (a vezetőedző Csaba Edina, ugyancsak világbajnoki ezüstérmes kardozó) a kard fegyvernemre épül a fiatal szakosztály, amely egy korosztályos csapatbajnoki nyolcadik helyezéssel már le is tette a névjegyét a vívósportban - adott a lehetőség a továbbfejlődésre. A Metropolis korábban együttműködési szerződést írt alá a Budapesti Honvéddal, amelynek megfelelően szükség esetén a szakmai továbblépést az “anyaklub” segíti majd. 

Az MVSZ nevében Tamás Henriette főtitkár mondott köszöntőt a teremavatón.

A Magyar Vívó Szövetség nevében sok sikert kívánunk a Metropolisnak új otthonához!
További híreink

Aktuális

Sporttörténelmet írt a női kardcsapat! A szakág történetének első magyar vb-aranyát nyerte fantasztikus vívással Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca. A magyar küldöttség 2 arany- és 1 ezüstéremmel zárta a világbajnokságot, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink