Hír

Vívás Világnapja a szoborparkban - FRISSÍTVE

  • 2021.09.07

A Vívás Világnapja alkalmából megrendezzük idén ismét a Flashmobot. A helyszín a Puskás Stadion Szoborparkja lesz, az esemény szombat délelőtt 10-kor kezdődik. Mindenkit várunk! - FRISSÍTVE!

Népszerűsítettük már a vívást a Bazilika környékén, a Nemzeti Múzeum kertjében, a Parlament előtt, a Hősök terén, vagy támogatónk, a WestEnd parkolójában. Tavaly a pandémia miatt nem tartottunk központilag szervezett akciót, idén ismét lehetőség nyílik erre. A mostani helyszínünk abszolút a sporthoz kötődik - a Puskás Stadion szoborparkjában rendezi meg a Magyar Vívó Szövetség a Vívás Világnapja alkalmából szokásos Flashmob akcióját. Azaz közvetlenül a BOK Csarnok tőszomszédságában, ahol az elmúlt évtizedben két, nagysikerű világbajnokságot rendeztünk.

A Nemzeti Múzeum lépcsőjén is népszerűsítettük már a vívást.

A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) ezúttal szeptember 11-ére tette a Vívás Világnapját, így ehhez kapcsolódva mi is aznap, szombat délelőtt, egész pontosan 10 órakor kezdjük akciónkat. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, kérjük vívóinkat, hogy legkésőbb 3/4 10-ig érkezzenek a helyszínre, ahol korlátozott számban parkolási és átöltözési lehetőséget is biztosítunk. Fehér vívóruha a használatos felszerelés a Flashmob ideje alatt, lamé, melegítő nem szükséges. A szabadvívás hagyományainknak megfelelően öt percig tart. - Gyülekezés fél 10-től a szoborpark parkolójában!

A helyszín ezúttal a Puskás Stadion szoborparkja lesz szombat délelőtt. 

Az eseményen részt vesznek válogatottjaink is, megteremtjük a lehetőségét annak, hogy klasszisainktól aláírásokat kaphassanak az érdeklődők. Gyertek el minél többen, az időjárás is jónak ígérkezik! Várunk kicsiket, nagyokat, kezdőket, klasszisokat, gyertek népszerűsíteni szeretett sportágunkat!  Hajrá, magyar vívás!

Két éve a Parlament előtt volt a Flashmob.További híreink

Aktuális

A magyar vívóküldöttség számára a női kardcsapat 8. helyével véget ért az olimpia. A küldöttség nagyon jól szerepelt, egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tér haza. Gratulálunk valamennyi versenyzőnek, edzőnek, vezetőnek és sportszakembernek!

Arany és ezüst után bronz! Harmadik lett a férfi kardcsapat a tokiói olimpián. Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András és Szilágyi Áron révén huszonöt év után állhatott ismét dobogóra a fegyvernem válogatottja. Gratulálunk!

Siklósi Gergő ezüstérmet nyert férfi párbajtőr egyéniben a tokiói olimpián! 23 éves világbajnokunk nagyszerű vívással jutott el a döntőig, ahol a francia Cannone-tól szenvedett vereséget. Gratulálunk neki és mesterének, Dancsházy-Nagy Tamásnak!

Eseménynaptár

X

Támogatóink