Zalaegerszegen is vívótermet avattak

máj 31, 2021 | Hírek

Átadták a 3,3 milliárd forintos beruházású Mindszenty Sportközpontot Zalaegerszegen. A centrumban 1100 nm-es vívótermet avattak az eseményen, melyen jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Újabb sportlétesítménnyel gazdagodott vívósportunk. Zalaegerszegen a hét végén felavatták a Mindszenty Sportközpontot. A beruházás értéke 3,3 milliárd forint, a sportcentrum két fő részből áll. Az egyik a Mindszenty József Általános Iskola és Gimnázium Tornacsarnoka, a másik pedig a zalaegerszegi szakosztály, a ZVE Iván Dentál vívóterme. Az épület felelős tervezője Darabos Géza volt, úgyhogy igazán víváshoz “értő kezek” alkották a terveket, mivel ő egyben a ZVE elnöke. 

1100 négyzetméteres vívótermet "rejt" a vadonatúj Mindszenty Sportközpont.

Az átadón ott volt többek között Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Soltész Miklós egyházi és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár, Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. 

Rangos díszvendégek vágták át a nemzeti színű szalagot a Mindszenty Sportcentrum avatásán.

A vívóterem területe 1100 négyzetméter, ebből maga a terem 700 négyzetméteres, a további rész a kiszolgáló helyiségeké. Tíz versenypástot és hat edzőpástot építettek fel, míg négy kerekesszékes pást is része a csarnoknak. A vívóberendezést a Magyar Vívó Szövetség harminc millió forint értékben támogatta. Az ünnepélyes átadást követően az egyesület új vezetőedzője, Fekete Gábor irányításával tartottak bemutatót a versenyzők. 

Zalaegerszegi vívók bemutatója az új teremben.

A terem “bemutatója” pedig ezúttal megelőzte az avatót. Az újonc tőr országos bajnokságot ugyanis az előző hétvégén rendezték a Mindszenty Sportcentrumban. Versenyek rendezése esetén egyébként a fent leírtaknál is bővebbek a lehetőségek, a tornacsarnok “beépítésével” ugyanis akár huszonnégy pástot is fel lehet állítani az új,  zalaegerszegi vívócentrumban. 

Fekete Gábor vezetőedző mutatja a tőr helyes fogását Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Élő eredmények

Közelgő események