Sportágunk a karanténban (3. rész) – Muhari Eszter

ápr 30, 2020 | Hírek

Furcsa, nehéz, de fegyelmezett napokat él sportágunk. Vívóinkat, mestereinket, szakembereinket látogatja meg fényképészünk, Kovács Márton. Fotók és mondatok - miként telik a karantén.

Kadet egyéni világbajnokunkat, a poreci junior Eb kétszeres bronzérmesét, a 17 esztendősen is felnőtt válogatott alapembernek számító női párbajtőrözőt, Muhari Esztert látogattuk meg otthonában. 

Muhari Eszti, aki világjáró helyett hazajáró lett: “A karantén hetei alatt lett volna felnőtt Világkupánk Kínában, és junior világbajnokságunk Salt Lake City-ben. Ehelyett maradt nekem az Adria. Mármint a zuglói Adria sétány, ahol lakom… A junior vébét nagyon vártam, és remélem, az ősszel bepótolják, bár mondanak ezzel kapcsolatosan mindenfélét.”

Muhari Eszti, a létramászó (I.): “Létrának hívják ezt az eszközt, melynek segítségével igyekszem karban tartani magam. A lakásunknak egyedül ezen a pontján tudom lerakni, nem a fotó kedvéért állítottuk be így… Bevallom, kicsit már kezd elegem lenni ezekből a gyakorlatokból, nagyon hiányzik a vívás.”

Muhari Eszti, a létramászó (II.): “Függőlegesen is használjuk a létrát, ugyani közös családi projektbe kezdtünk. A szüleim szobáját már kifestettük, most az enyém következik. A festéket már megvettük, és az időnk, sajnos, igazán engedi, hogy ebbe is belevágjunk.”

Muhari Eszti, a kupahalmozó tanuló: “Itt tartom a fontosabb serlegeimet és érmeimet. A vb- és Eb-érmeknek pedig másik, speciális helyet találtam. A laptop is különleges szerepet tölt be most az életemben, ugyanis ez lett az iskolám. Javában zajlik a távoktatás, tegnap is dolgozatot írtunk. Nem hittem volna, hogy ennyire tud hiányozni a suli…”

Muhari Eszti, a biztos kezű: “Ez kihagyhatatlan alapgyakorlatnak számít nálam. Hogy hányszor találom el százból a teniszlabdát? Mindig számolom, de nem szeretnék szerénytelennek tűnni… Valamit kell válaszolnom? Akkor úgy fogalmazok, hogy közelebb a százhoz, mint a kilencvenhez!”

Kapcsolódó hírek

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM