Sportágunk a karanténban (3. rész) – Muhari Eszter

ápr 30, 2020 | Hírek

Furcsa, nehéz, de fegyelmezett napokat él sportágunk. Vívóinkat, mestereinket, szakembereinket látogatja meg fényképészünk, Kovács Márton. Fotók és mondatok - miként telik a karantén.

Kadet egyéni világbajnokunkat, a poreci junior Eb kétszeres bronzérmesét, a 17 esztendősen is felnőtt válogatott alapembernek számító női párbajtőrözőt, Muhari Esztert látogattuk meg otthonában. 

Muhari Eszti, aki világjáró helyett hazajáró lett: “A karantén hetei alatt lett volna felnőtt Világkupánk Kínában, és junior világbajnokságunk Salt Lake City-ben. Ehelyett maradt nekem az Adria. Mármint a zuglói Adria sétány, ahol lakom… A junior vébét nagyon vártam, és remélem, az ősszel bepótolják, bár mondanak ezzel kapcsolatosan mindenfélét.”

Muhari Eszti, a létramászó (I.): “Létrának hívják ezt az eszközt, melynek segítségével igyekszem karban tartani magam. A lakásunknak egyedül ezen a pontján tudom lerakni, nem a fotó kedvéért állítottuk be így… Bevallom, kicsit már kezd elegem lenni ezekből a gyakorlatokból, nagyon hiányzik a vívás.”

Muhari Eszti, a létramászó (II.): “Függőlegesen is használjuk a létrát, ugyani közös családi projektbe kezdtünk. A szüleim szobáját már kifestettük, most az enyém következik. A festéket már megvettük, és az időnk, sajnos, igazán engedi, hogy ebbe is belevágjunk.”

Muhari Eszti, a kupahalmozó tanuló: “Itt tartom a fontosabb serlegeimet és érmeimet. A vb- és Eb-érmeknek pedig másik, speciális helyet találtam. A laptop is különleges szerepet tölt be most az életemben, ugyanis ez lett az iskolám. Javában zajlik a távoktatás, tegnap is dolgozatot írtunk. Nem hittem volna, hogy ennyire tud hiányozni a suli…”

Muhari Eszti, a biztos kezű: “Ez kihagyhatatlan alapgyakorlatnak számít nálam. Hogy hányszor találom el százból a teniszlabdát? Mindig számolom, de nem szeretnék szerénytelennek tűnni… Valamit kell válaszolnom? Akkor úgy fogalmazok, hogy közelebb a százhoz, mint a kilencvenhez!”

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Nyolcaddöntős nyitány

Szemes Gergő és Mihályi Andor szerepelt a mieink közül a legjobban a bázeli vívó Európa-bajnokság nyitónapján, mindketten nyolcaddöntőig jutottak.

Kamuti Jenő és Schmitt Pál kézlenyomata

A Nemzet Sportolói közül öten – közte Kamuti Jenő és Schmitt Pál – adták kézlenyomatukat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található Magyar Sportcsillagok Falára.

Svájcon át Párizsba

Bázelben minden készen áll, kedden megkezdődik és hat napig tart a vívó Európa-bajnokság. Hajrá, magyarok!

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események