Szolnokon avattak vívó- és kosárcentrumot

szept 26, 2019 | Hírek

Az olimpiai bajnok párbajtőrözőről, B. Nagy Pálról nevezték el Szolnok felújított csarnokát, melyben a vívás és a kosárlabda kap otthont. Ez is része volt az MVSZ létesítményfejlesztési projektjének.

(Forrás, kép: szolsport.huhunfencing.hu)

Az esemény ünnepélyes megnyitóján többek között jelen volt Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Somlai Béla, a Magyar Vívó Szövetség alelnöke, no és B. Nagy Pál, az 1968-as olimpián aranyérmet nyerő férfi párbajtőrcsapat 84 esztendős tagja, aki a sportcsarnok névadója lett. 

A szolnoki B. Nagy Pál Sportcsarnok.

A megújult létesítmény 1877 négyzetméteres, átalakítására 368 millió forintot költöttek. 132 millió forintot a Magyar Vívó Szövetség biztosított, 165 millió forintot a Sportcentrum gyűjtötte össze társasági nyereségadó felajánlásokból. A szolnoki önkormányzat 71 millió forinttal támogatta a beruházást. Ezeken felül szövetségünk további 30 millió forintot biztosított, melyet eszközbeszerzése fordítottak.

Kétszintes, modern sportcsarnokban edzhetnek a gyerekek a jövőben. A vívók a hitelesített kosárlabdapálya mellett az emeleten is helyet kaptak, ahol nyolc vívópástot alakítottak ki. Gépészetileg és energetikailag megújították a csarnokot, megszépültek a vizesblokkok, de újak is épültek. Új öltözőket és irodákat alakítottak ki, van tárgyaló, több raktár, mindkét sportág számára sportszertár és konditerem is.

Somlai Béla, B. Nagy Pál, Szatmári Edina, Szalay Ferenc és Rózsa József vágta át a nemzeti színű szalagot.

Szalay Ferenc, Somlai Béla és Rózsa József létesítmény-igazgató beszédében méltatta B. Nagy Pált, megköszönte a fejlesztésben részt vevők munkáját és támogatását. Somlai Béla honlapunknak elmondta, hogy az újabb csarnokavatás szervesen illeszkedik a szövetség létesítményfejlesztő programjába, melybe a kormány sportágfejlesztési támogatását követően rögtön belefogtunk. A “központi helyszín”, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok teljes felújítása mellett, azóta – a teljesség igénye nélkül – felavattuk a felújított, illetve újonnan épült Vasas-csarnokot, a Kertváros termét, az MTK-csarnokot, a Törekvés-termet, az UTE-csarnokot, míg vidéken többek között Tapolcán, Balatonfüreden, Szombathelyen, Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán és most Szolnokon történt szalagátvágás. 

“Szolnok mindig is a vidéki vívás bástyájának számított. A szalagot átvevő, és jó egészségnek örvendő B. Nagy Pál mellett többek között a kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok Köves Csaba, Szelei István, Orosz Gyula és Pusztai Ildikó is Szolnokon kezdte sikeres pályafutását. Nem hiányzott a remek mestergárda sem, Gy. Kiss Gyula, Szentistványi József, Köves Mihály oktatta a vívást a fent említetteknek. Most ismét minden feltétel adva van ahhoz, hogy hasonlóan sikeres utánpótlás alakuljon ki!” – tette hozzá Somlai Béla.

Vívók és kosárlabdázók használják majd az új létesítményt.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM