Koós Gréta ötödik Segoviában

jan 19, 2019 | Hírek

Koós Gréta az ötödik helyen végzett a segoviai junior női kard Világkupa-versenyen. A mieink közül Szepesi László tanítványa szerepelt a legjobban, Nagy Valentina a nyolcaddöntőben búcsúzott.

A szezon eddigi eredményei alapján sejthető volt, hogy a Vk-állomást kihagyó Pusztai Liza távollétében nem lesz könnyű a helytállás a nagyon erős segoviai viadalon. Így is lett, és összességében nem érheti szemrehányás a mieinket a spanyolországi egyéni szereplésért, sőt… Koós Gréta saját szezonja eddigi legjobbját teljesítette ötödik helyével, a nyolcaddöntőben az orosz Vankovát verte 15:13-ra, majd a négyért a bolgár Ilijevától kapott ki 15:12-re. Ezzel Szepesi László kárpátis tanítványa nagyot lépett afelé, hogy kiharcolja a részvételt a junior Európa- és világbajnokságon. 

A többiekről: Nagy Valentina a nyolcaddöntőben, Bérczy Dóri a 32 között búcsúzott, folytatás a vasárnapi csapatversenyen. 

Eredmények. Junior női kard Világkupa, Segovia, 133 induló. A csoportmérkőzéseken: Nagy Valentina 6 győzelem/0 vereség, Koós Gréta 5/1, Bérczy Dorottya 4/2, Keszei Kira 4/2, Szűcs Luca 3/3, Beviz Dorottya 3/3, Kern Bianka 2/4, Missurai Pálma 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Szűcs-Bonanni (olasz) 15:11, Keszei-Perez (spanyol) 15:13, Bérczy-Missurai 15:5, Kern-Tartakovsky (amerikai) 11:15, Beviz-Ameda (japán) 13:15. 

A legjobb 32 közé jutásért: Nagy-Szűcs 15:12, Koós-Radu (román) 15:12, Bérczy-E. Ventura (spanyol) 15:12, Keszei-Afanaszjeva (orosz) 14:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Koós-Ameda (japán) 15:10, Nagy-Funke (német) 15:7, Bérczy-Burke (amerikai) 6:15. 

Nyolcaddöntő: Koós-Vankova (orosz) 15:13, Nagy-Szmirnova (ukrán) 14:15.

Negyeddöntő: Koós-Ilijeva (bolgár) 12:15

Végeredmény: 1. Alina Mihajlova (orosz), 2. Zuzanna Cieslar (lengyel), 3. Joana Ilijeva (bolgár) és Benedetta Taricco (olasz), 5. Koós Gréta (edző: Szepesi László, válogatott edző: Gulácsi Ferenc), …11. Nagy Valentina, …24. Bérczy Dorottya, …54. Szűcs Luca, …52. Keszei Kira, …84. Beviz Dorottya, …90. Kern Bianka és Missurai Pálma.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM