Közlemény

márc 19, 2020 | Hírek

A Westend Férfi-Női Párbajtőr Grand Prix-t 2020. március 6-8. között, zárt kapuk mellett rendezte meg Budapesten a Magyar Vívó Szövetség.  

Közismert: a versenysportolók egészségügyi ellenőrzés mellett élik mindennapjaikat, a versenyek előtt az orvosi vizsgálat kötelező. A budapesti versenyt megelőzően minden induló egyénileg nyilatkozatot töltött ki arról, hogy az új koronavírusra vonatkozó vizsgálati eredménye negatív, illetve nem járt a járvánnyal érintett területen.

Az esemény alatt nem érkezett jelzés a szövetség felé, hogy a részvevők közül bárkinek egészségügyi problémája lenne.

A helyszín fertőtlenítése a verseny lebonyolítását követően teljes körűen megtörtént.

A szövetség a versenyen részt vett három dél-koreai sportember vírusfertőzéséről megjelent első sajtóhírt követően haladéktalanul hivatalos tájékoztatást kért a Dél-Koreai Vívó Szövetségtől.

A Dél-Koreai Vívó Szövetség tájékoztatása szerint három sportolójuknak lett pozitív a koronavírusteszt-eredménye. A Magyar Vívó Szövetség azonnal értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központot, valamint a szállodát, ahol a dél-koreai csapat megszállt, továbbá kérte a Nemzetközi Vívó Szövetséget, hogy intézkedjen a tagországok tájékoztatásról.

A hazánkat képviselő versenyzők, edzők és technikai résztvevők – a szövetség korábbi javaslatára – 2020. március 12-étől már otthoni karanténban tartózkodnak, egészségügyi problémáról egyikük sem számolt be, mindenki panasz- és tünetmentes. Felkészülések, edzések, versenyek nincsenek.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Pásztor Flóra és Lupkovics Dóra főtáblás

Megkezdődött a hétvégi Vk-dömping! A sanghaji női tőr Grand Prix selejtezőjéből Pásztor Flóra és Lupkovics Dóra jutott a legjobb 64 közé.

Utolsó “világtalálkozó” Párizs előtt

A hét végén még egyszer, az olimpia előtt utoljára találkozik egymással a világelit. Péntektől vasárnapig, valamennyi fegyvernemben Világkupa-, illetve Grand Prix-versenyek következnek.

Kun Anna kétéves eltiltást kapott

A Magyar Vívó Szövetség az alábbi nyilatkozatot adja ki a történtekkel kapcsolatosan.

Sztárok – még a pást mellett

Először találkoztak egymással a “Sztárok a páston” eseményünk résztvevői. A kertvárosi vívóteremben ott voltak sportágunk nagyjai és vezetői egyaránt.

Magyarok Párizsban – Pásztor Flóra

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Pásztor Flórával folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események