Hír

Közlemény

  • 2020.03.19

A Westend Férfi-Női Párbajtőr Grand Prix-t 2020. március 6-8. között, zárt kapuk mellett rendezte meg Budapesten a Magyar Vívó Szövetség.  

Közismert: a versenysportolók egészségügyi ellenőrzés mellett élik mindennapjaikat, a versenyek előtt az orvosi vizsgálat kötelező. A budapesti versenyt megelőzően minden induló egyénileg nyilatkozatot töltött ki arról, hogy az új koronavírusra vonatkozó vizsgálati eredménye negatív, illetve nem járt a járvánnyal érintett területen.

Az esemény alatt nem érkezett jelzés a szövetség felé, hogy a részvevők közül bárkinek egészségügyi problémája lenne.

A helyszín fertőtlenítése a verseny lebonyolítását követően teljes körűen megtörtént.

A szövetség a versenyen részt vett három dél-koreai sportember vírusfertőzéséről megjelent első sajtóhírt követően haladéktalanul hivatalos tájékoztatást kért a Dél-Koreai Vívó Szövetségtől.

A Dél-Koreai Vívó Szövetség tájékoztatása szerint három sportolójuknak lett pozitív a koronavírusteszt-eredménye. A Magyar Vívó Szövetség azonnal értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központot, valamint a szállodát, ahol a dél-koreai csapat megszállt, továbbá kérte a Nemzetközi Vívó Szövetséget, hogy intézkedjen a tagországok tájékoztatásról.

A hazánkat képviselő versenyzők, edzők és technikai résztvevők – a szövetség korábbi javaslatára – 2020. március 12-étől már otthoni karanténban tartózkodnak, egészségügyi problémáról egyikük sem számolt be, mindenki panasz- és tünetmentes. Felkészülések, edzések, versenyek nincsenek.További híreink

Aktuális

Folytatjuk a hazai versenyszezont a biztonsági intézkedések betartása mellett! A hazai versenyek az eredeti ütemterv szerint zajlanak. A nemzetközi szövetség januárra tette a hivatalos VK-viadalok megkezdését. Hajrá, magyar vívás! Vigyázzunk egymásra!

Eseménynaptár

X

Támogatóink