A 32 jelentette a vancouveri végállomást

Öt magyar került a 64 közé, kettő a 32-be, de a nyolcaddöntőbe már egy sem jutott a vancouveri férfi párbajtőr Grand Prix-n. A távoli helyszín ezúttal nem hozott szerencsét, most ez a fegyvernem is kap egy kis pihenőt.

Abban bíztunk, hogy vasárnap már nem közlünk tudósítást a férfi párbajtőrözők Grand Prix-versenyéről… Tekintettel ugyanis a nyolc órás időeltolódásra hazánk és Vancouver között, azt reméltük, hogy mifelénk már hétfőt írunk, mire véget ér szempontunkból az esemény. Csakhogy nem így történt, még javában tartott a Real-Barca csúcsrangadó, amikor búcsúztak a mieink…

 

Pedig a selejtező még százszázalékosra sikerült, ötből öten folytathatták a 64 között. Ott viszont rögtön kettőre csökkent a létszám. Rédli András a hirtelen halálban, Peterdi András egy izgalmas csatában, Szényi Péter pedig viszonylag simán maradt alul ellenfelével szemben. 
 
vancouver[1]
 A 2010-es vancouveri téli olimpia Oval-csarnokában rendezték a versenyt.
 
A 32 pedig már a végállomást jelentette. Itt is “másként fájt” a két vereség. Somfai Péteré azért, mert ő is a hosszabbításban maradt alul, egyetlen tussal, a későbbi győztes svájci Kauterral szemben. Boczkó Gáboré meg azért, mert legyőzhető izraelitől kapott ki, ráadásul ezzel sok pontot vesztett a világranglitán (tavaly itt harmadik volt), sérülése után lassan a kiemelt státuszát is félteni kell. 
 
Most kap egy kis pihenőt a fegyvernem, mi tagadás rá is fér a fiúkra, aztán még három állomás (Bern, Párizs, Buenos Aires) következik az Európa- és a világbajnokság előtt, ahol, ugye, címvédőként lép majd pástra csapatunk.
 
Eredmények. Férfi párbajtőr Grand Prix, Vancouver, 107 induló. A legjobb 64 között: Boczkó-Böhm (német) 15:13, Somfai-Guillemin (kanadai) 15:6, Rédli-Neggeler (svájci) 12:13, Peterdi-Santarelli (olasz) 13:15, Szényi-Kurbanov (kazah) 8:15.
A legjobb 32 között: Boczkó-Herpe (izraeli) 10:15, Somfai-Kauter (svájci) 11:12.

Végeredmény: 1. Kauter (svájci), 2. Novoszjolov (észt), 3. Fichera (olasz) és Trevejo (francia), 17. Boczkó Gábor, …25. Somfai Péter, …35. Rédli András, …44. Peterdi András, …49. Szényi Péter. 

2014. március 23.

hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.