Aranyérmes és bronzérmes értékelések

Miként arról már beszámoltunk, magyar szempontból nagyszerűen kezdődött a jeruzsálemi junior Európa-bajnokság. Női kardban Márton Anna esélyeshez méltó magabiztossággal győzött női kardban, míg Németh András igazán remek vívással nyert férfi tőrben bronzérmet. Most pedig mindketten nyilatkoznak…

pankadobogo[1]

 Márton Anna ismét az Európa-bajnoki dobogó tetején, a junior korosztályban harmadszor – kétszer egyéniben, egyszer csapatban. Eddig…

 
Márton Anna, az MTK 19 éves versenyzője, Gárdos Gábor tanítványa, aki két évvel ezelőtt, 17 évesen éppen egy junior Eb-aranyéremmel robbant be a fegyvernem korosztályos elitjébe. Ebben a szezonban már a felnőtt versenyeket preferálja – elvégre a cél a riói olimpia. De természetesen a junior Eb-n, illetve a jó egy hónap múlva kezdődő korosztályos vb-n képviseli a magyar színeket.
 
pankafero(1)[1]
 Gulácsi Ferenc válogatott edző Márton Pankával. Jogos a mosoly.
 
“Csak összejött! Valamiért nagyon nehezen indult a nap. A csoportkörben sem éreztem igazán a vívást, az első asszóm a 32 között pedig egyenesen borzasztó volt. Egyetlen tusra kerültem a kieséstől, aztán szerencsére másként alakult. Később két oroszt is legyőztem, ellenük jól ment, valahogy szeretek velül szemben vívni. Sokkal inkább, mint például azzal az olasszal, akivel az elődöntőben megszenvedtem. Nagyon örülök, hogy sikerült aranyat nyernem, mert ha őszinte akarok lenni, akkor ez volt a cél. Puszilom az edzőmet, Gárdos Gábort, vívjanak ők is jól Bolzanóban, a felnőtt Vk-n. Nekünk pedig jöhet a csapatverseny, remélem, az is sikerül.”
 
nemetherem[1]
 Németh András egy valóban fényesen csillogó bronzéremmel a nyakában.
 
Németh András nagyszerű vívással jutott el a legjobb négyig, ahol 12:11-re még vezetett a nagy favorit, későbbi győztes cseh Choupenich ellen. A vége nem sikerült, de bronzérméért így is minden dicséretet megérdemel a Honvéd versenyzője, Marco Goncalves tanítványa.
 
nemethmarco[1] Németh Andris és Marco Goncalves láthatólag jókedvűen.

“A csoportmérkőzéseken jó mérleggel zártam, de valamiért mégsem voltam elégedett a formámmal. Aztán amikor a spanyol ellenfelemmel a 32 között gyakorlatilag végigvívtam a kilenc percet, akkor nagyon el is fáradtam. Ezek után örültem, hogy a nyolcaddöntőben a dán Berget kaptam, nem is volt gond. Az orosz elleni negyeddöntő nagy csata volt, és boldog vagyok, hogy a vége felé három tusos hátrányból sikerült fordítanom. Choupenich-csel szemben nem ijedtem meg akkor sem, amikor 5:0-ra elhúzott, valahogy éreztem ellene a vívást. Sajnálom a végét, kicsit elsiettem, ráadásul ugyanolyan tusokat kaptam egymás után. De persze az eredménynek, a bronzéremnek nagyon örülök.”  

2014. március 01.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események