Aranyosan csengő bronzos szavak

Jókedvű, boldog bronzérmes, elégedett válogatott edző – apró hiányérzettel. Egyetlen mondatban így foglalható össze a kadet világbajnoki bronzérmes Pásztor Flóra, és a fegyvernem válogatott edzője, Kiss Tibor nyilatkozata.

 

noi%20tordobogo[1]

 Nekünk a legkisebb a legnagyobb. Pásztor Flóra a másik bronzérmes olasz Borella, az ezüstérmes amerikai Massialas és a világbajnok orosz Martyanova társaságában.

 
Pásztor Flóra: “Nagyon boldog vagyok, még akkor is, ha tudom, hogy nyerhettem volna az elődöntőben. A reggeli első asszóm volt a legnehezebb, 15:14-re nyertem, ha az utolsó tust akkor nem sikerül beadnom, akkor most nem is kell nyilatkoznom… Úgy érzem, utána jól ment a vívás, két olyan asszót vívtam, amivel abszolút elégedett lehetek. Sajnos, az elődöntőben a vége nem sikerült. Én is tudom, hogy elrontottam, ugyanakkor nagyon boldog vagyok, hogy érmet nyertem! Köszönöm Mesteremnek, Sanyi bácsinak, Lórinak és mindenkinek, aki segített! Jövőre pedig megpróbálom tovább fényesíteni a világbajnoki érmemet!
 
floratibi[1] A büszke bronzérmes, és a visszafogottan mosolygó válogatott edző. Pásztor Flóra és Kiss Tibor.
 
Kiss Tibor: “Először is szeretném megköszönni mindhárom lánynak az egész éves munkáját. Nagyon sokat dolgoztunk, és a kétnapos versenyen szépen teljesítettek a versenyzők. Mindenki remekül vívott, ezzel az éremmel és a hetedik hellyel a verseny előtt látatlanban kiegyeztem volna. Most mégis van egy kicsi hiányérzetem, elvégre Eszti és Flóra is jelentős előnyről kapott ki, ezen a napon egy ennél is fényesebb szereplés lehetősége adva volt. A lányok méltatása mellett szeretnék gratulálni és megköszönni az éves munkáját és segítségét Kreiss Gábor vezetőedzőnek, Beliczay Sándornak, Szirmai Bendeknek, Mazza Lorenzónak és Kovács Editnek.” 

2014. április 04.

hírek

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Mohamed Aida nyolcaddöntős

Mohamed Aida szerepelt legjobban női tőrözőink közül az újvidéki Világkupa-versenyen. 48 esztendős vívónk a nyolcaddöntőig jutott.

Élő eredmények

Közelgő események