Bele a közepébe!

Szinte még véget sem ért az előző szezon, máris kezdődik a következő, a 2014/15-ös. Méghozzá rögtön az évad talán legnépesebb indulószámú hazai versenyét rendezi meg szövetségünk Győrben a hét végén. A 3 fegyvernemes (férfi és női tőr, férfi párbajtőr) Győr Kupán, mely a kadet európai körverseny első állomása, 4 kontinens 552 vívója vesz részt. Úgyhogy belevágunk, és természetesen ebben a szezonban is: HAJRÁ, MAGYAROK!

Lezárultak a nevezések a vívó Győr Kupa európai kadet körversenyre. A három fegyvernemes eseményen a vártnál is több tehetséges pengeforgató, 4 kontinens 552 versenyzője lép pástra az Egyetemi Sportcsarnokban. A férfi tőrözők és a női tőrözők viadala szombat reggel 8-tól késő estig tart majd, a férfi párbajtőrözők vasárnap reggel 9-kor kezdenek. A világ legjobb 17 éven aluli vívóinak seregszemléjére mindösszesen közel 1000 vendéget várunk Győrbe!

 

Eémondható tehát, hogy alaposan belehúzunk a szezonkezdetbe, a nevezések szerint az első versenynapon nem kevesebb mint 384 tőrvívó lép pástra a maratoninak ígérkező, a 32-es táblától vigaszágas versenyen. Természetesen a korosztály magyar legjobbjai is ott lesznek. Női tőrben a kadet vb-bronzérmes, ifi olimpiai hatodik helyezett Pásztor Flóra az európai ranglista egyeseként lép pástra, de ott lesz a mezőnyben az Eb-ezüstérmes csapat két másik tagja, Kondricz Kata és Tóth Janka is. Férfi tőrben a tavalyi kadet világversenyeken helytálló magyar válogatott valamennyi tagja ebben a szezonban is “belefér” a korosztályba, úgyhogy itt szintén összejöhet egy szép magyar eredmény. Ugyanakkor kíváncsian várjuk a férfi párbajtőrözők szereplését, mivel ebben a fegyvernemben teljes az őrségváltás, egy nagysikerű “kadetnemzedék” (Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely, Tóth Gergely) lép a juniorok közé – jöhetnek a még fiatalabbak!

Máris kezdődik tehát a 2014/15-ös versenyszezon, sok sikert a debütálóknak, HAJRÁ, MAGYAROK! 

2014. szeptember 09.

hírek

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Mohamed Aida nyolcaddöntős

Mohamed Aida szerepelt legjobban női tőrözőink közül az újvidéki Világkupa-versenyen. 48 esztendős vívónk a nyolcaddöntőig jutott.

Élő eredmények

Közelgő események