Büszke házigazdaként, öt éremmel búcsúztunk a veterán vb-tól

Két számban osztottak érmet a debreceni veterán világbajnokság zárónapján. A medálokból ezúttal nem jutott, a dicséretből azonban jócskán: Magyarország, Debrecen, a Magyar Vívó Szövetség nagyszerű házigazdaként búcsúzott az eseménytől.

Befejeződött Debrecenben a veterán vívóvilágbajnokság. A zárónap eredményei számunkra nem túl jól alakultak, de talán férfi párbajtőrcsapatunk is megbocsátja, ha ezúttal nem ezen bánkódunk. Magyarország, Debrecen városa, a Magyar Vívó Szövetség ugyanis minden igényt kielégítő, rendkívül magas színvonalú világversenyt rendezett a Főnix csarnokban több mint 600 versenyző és közel 40 ország részvételével. 

 

És ezzel a Magyar Vívó Szövetség elmondhatja azt magáról, hogy két egymást követő naptári évben a sportág valamennyi korosztályának sikeres világversenyt szervezett! Tavaly februárban kadet és junior Európa-bajnokságot, ezt követően augusztusi csúcspontként felnőtt világbajnokságot, és most veterán világbajnokságot. Minden igényt kielégítően! Persze, ehhez kellett az U23-as Eb után néhány évvel ismét nagyszerű házigazdának bizonyuló debreceniek szakértő és áldozatos segítsége, élén Serra Györggyel és Serra Bendegúzzal, és a szervező bizottság elnökének, Szeleiné Tóth Ildikónak és László Dezsőnek, valamint csapatának a rengeteg munkája. 
 
No meg kellett az az őt magyar érem is, melyet egy ezüst és négy bronz megosztásban szereztek a mieink. De mivel a veteránok különleges világában az eredmény csak a páston eltöltött pillanatokban lényeges, egyébként másodlagos, a szakmai értékeléstől ezúttal eltekintenénk… Jó volt minden úgy, ahogy volt, miként ez valamivel hosszabban Max Geutertől, a FIE Veterán Bizottságának elnökétől és Kamuti Jenőtől, az MVSZ általános alelnökétől is elhangzott a záróünnepségen. 
 
Mi pedig szövetségünk nevében köszönjük a verseny valamennyi nagyszerű önkéntesének áldozatos munkáját, nélkülük nem lehetett volna sikeres versenyt rendezni! 
 
Márpedig ez az volt!
 
Eredmények. Veterán világbajnokság, Debrecen, férfi párbajtőrcsapat, 13 induló: 1. Ukrajna, 2. Nagy-Britannia, 3. Németország, …9. Magyarország (Erdős Gábor, Halmos András, Imreh László, Marczali László, Szentkirályi István, Thuránszky István).

Női kardcsapat, 5 induló: 1. Egyesült Államok, 2. Németország, 3 Nagy-Britannia. 

2014. október 26.

hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.