Centenáriumi gálavacsora – képekben

Impozáns körülmények között, a Pesti Vigadó dísztermében rendeztük gálavacsoránkat a Magyar Vívó Szövetség megalapulásának 100. évfordulója alkalmából. Az eseményen közel kétszázötvenen voltak jelen, olimpiai és világbajnokaink, jelenkori klasszisaink, mestereink, sportvezetők, támogatók, és a Nemzetközi Vívó Szövetség magas rangú vezetői. A szavaknál ilyenkor a képek beszédesebbek: nézegessünk!

 

 Telt ház a Vigadóban – sportágunk legjelesebbjei a főváros egyik legszebb termében.

Elsőként Csampa Zsolt, szövetségünk elnöke köszöntötte a vendégeket.

Két fegyvernem koccintása: női tőr és párbajtőr klasszisaink: Kovács Edit, Maros Magda, Szalay Gyöngyi, Stefanek Gertrúd, Tuschák Katalin, Hormay Adrienn.

Természetesen a vívás sem hiányzott a programból. A következő száz év reménységei léptek pástra. Képünkön a junior világbajnok Márton Anna és a kadet Európa-bajnok Záhonyi Petra, és egy különleges zsűri – Szilágyi Áron a legfiatalabb magyar olimpiai bajnok.

Őket pedig a junior világbajnok Bányai Zsombor és az ifjúsági olimpiai bajnok Esztergályos Patrik követte – az asszót pedig legidősebb olimpiai aranyérmesünk, a 83 éves Bárány Árpád vezette.

 A női tőrvívás jelene és közelmúltja. az olimpiai bajnok tokiói csapat, illetve Európa-bajnokaink: Varga Gabriella, Sákovicsné Dömölky Lídia, Juhász Katalin, Rejtő Ildikó, Mohamed Aida, Knapek Edinaé és Czeglédy Edina.

Csampa Zsolt Ana Pascutól, a Nemzetközi Vívó Szövetség román alelnök asszonyától vett át emlékplakettet.

Simicskó István sportért felelős államtitkár, Kamuti Jenő, az MVSZ általános alelnöke és Giorgio Scarso, a Nemzetközi Vívó Szövetség olasz alelnöke. 

Császári Attila, az adidas magyarországi első embere és a MOB-vezérkar: Medvegy Iván és Fábián László. Azaz: öttusa frakció a vívók világában.

Két fogás között: telt ház a Vigadóban.

Egy fegyvernem szépséges nagyjai: a női párbajtőröző Nagy Tímea, Szász Emese, Mincza Ildikó, Hormay Adrienn.

Kardtánc – az Állami Népi Együttes előadásában.

Csampa Zsolt és Schmitt Pál olimpiai bajnok, korábbi köztársasági elnök párbeszéde.

Jelen, közelmúlt, közeljövő. Szekeres Pál fog kezet Rédli Andrással, Márton Anna, Záhonyi Petra, Gulácsi Ferenc, Szényi Péter és Dancsházy-Nagy Tamás kíséri mindezt figyelemmel.

2014. december 17.

hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események