Egy elégedett ezüstérmes

Siklósi Gergely és Szalay Gyöngyi egyaránt örül a jeruzsálemi ezüstéremnek. Küldöttségünk meg nagyon örül, elvégre egy arany- és egy ezüstéremnél tart két szám után, ami tökéletes mérlegnek mondható. Kedden a női párbajtőrözők és a férfi kardozók egyéni versenyével fejeződnek be az Eb kadet egyéni versenyei.

siklerem[1]
 Egy méltán boldog és büszke ezüstérmes, Siklósi Gergő.

 

Sokszor érzi, hallja, olvassa az ember, hogy marad hiányérzet egy sportolóban az ezüstérem megszerzése után. Egyfelől persze ez érthető, mert, ugye, a győztes mindent visz. Másfelől viszont nem az, elvégre ki nem írna alá példának okáért egy ezüstérmet a mindig kiszámíthatatlan párbajtőr egyéni versenyben, amelyben a jeruzsálemi kadet Eb-n 86-an léptek pástra, és a tapolcai Siklósi Gergely végzett a második helyen.
 
siklorom[1]
 A győztes tus utáni öröm az angol Sinclair elleni elődöntőben.
 
Elsőként ezúttal mesterét, a hétszeres világbajnok Szalay Gyöngyit kértük meg arra, hogy értékelje tanítványát. “Remekül vívott Gergő, nagyon örülök ennek az eredménynek. Már csak azért is, mert tudom, hogy mennyire akarta ezt a sikert… Fiatal kora ellenére tudatos és maximalista, még nem beszéltem vele erről, de azt is el tudom képzelni, hogy nem teljesen elégedett ezzel az eredménnyel, mivel mindig nyerni akar. Én viszont már sok mindent láttam és megéltem, pontosan tudom, hogy mennyire értékes egy második helyezés, éppen ezért teljes szívvel tudok neki örülni.”
 
siklszaloleles(1)[1] Nagy öleléééés! Gergőnek természetesen mestere, Szalay Gyöngyi gratulált elsőként.

Mestere szavai után pláne kíváncsian vártuk, mit mond Gergő az ezüstről. Azért szerencsére örült… “Azt hiszem, elégedett lehetek ezzel az eredménnyel, már csak azért is, mert jól ment a vívás egész nap. A négyes döntőig egyedül Tóth Gergő ellen izzadtam igazán meg, nagyon furcsa érzés volt szembe kerülni vele. Aztán rosszat tett a három órás szünet, nem tudtam mit kezdeni magammal. Hiába pihentem, fejben végig vívtam, és sokkal fáradtabbnak éreztem magam estére, mintha folyamatosan kellett volna vesenyeznünk. A győztes némettel most vívtam életemben először, nem feküdt nekem a stílusa, majd a világbajnokságra kitalálom, mit kell csinálni vele szemben… És szeretném megköszönni a Pbt-nek a támogatását, sokat segítettek a felkészülésemben.”  

sikldobogo[1]Életkép a kadet férfi párbajtőr Eb dobogójáról. Mi koncentráljunk a bal oldalra.

2014. február 25.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események