Gratulálunk Grósz Andornak és Pézsa Tibornak!

Magas állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend középkereszt (polgári tagozat) kitüntetést adományozta Áder János elnök Grósz Andor orvos dandártábornoknak, a Magyar Vívó Szövetség elnökésgi tagjának. Olimpiai és világbajnok kardvívónk, Pézsa Tibor pedig a Magyar Érdemrend Lovagkeresztet vehette át március 15-én. Sportágunk nevében szívből gratulálunk!

 

Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend középkereszt (polgári tagozat) kitüntetést adományoztaGrósz Andor orvos dandártábornoknak, az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság egészségügyi főnökének, a Szegedi Tudományegyetem ÁOK Repülő és Űrorvosi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanárának a magyar katonai egészségügy szolgálata érdekében végzett több évtizedes tevékenysége, valamint a Magyar Honvédség képviseletében a NATO tagországok Egészségügyi Szolgálatfőnöki Bizottságában betöltött szerepe elismeréseként.
groszandor[1]

Pézsa Tibor, sportágunk kimagasló egyénisége is magas állami kitüntetést vehetett át március 15-én. Egyéni olimpiai és világbajnok kardvívónk Balog Zoltán EMMI-minisztertől vehette át a Magyar Köztársaság lovagkereszt érdemrendjét.

A Magyar Vívó Szövetség elnökségi tagjának vívótársadalmunk nevében ez úton is gratulálunk magas állami kitüntetésekhez, és Grósz Andor, valamint Pézsa Tibor munkájához további sok sikert kívánunk! 

2014. március 15.

hírek

Döntő nélkül Vancouverben

Kun Anna szerepelt a legjobban a magyarok közül a vancouveri férfi és női párbajtőr Világkupán. Sérülése után nyolcaddöntőig jutott, a többiek korábban búcsúztak.

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Élő eredmények

Közelgő események