Aranyérmes a körversenyen a kadet férfi párbajtőrcsapat!

dec 10, 2022 | Hírek

A két egyéni bronzérem után csapatban aranyérmet nyert a magyar kadet párbajtőrcsapat (Balázs Bence, Kelemen Boldizsár, Király Mátyás, Pelle Domonkos) a lipcsei európai körversenyen, gratulálunk!

A nagyszerű egyéni szereplés után csapatban is bizonyította a férfi párbajtőrözők kadet korosztálya, hogy a remek elődök útját kívánja követni. A Balázs Bence, Kelemen Boldizsár, Király Mátyás, Pelle Domonkos összeállítású válogatott a 38 indulós, lipcsei európai körversenyen rendkívül simán jutott el a legjobb négyig, majd ott két olasz együttest legyőzve szerezte meg az aranyérmet. Gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek!

Balázs Bence, Pelle Domonkos, Peterdi András válogatott edző, Király Mátyás, Kelemen Boldizsár

Peterdi Andrást, a szakág válogatott edzőjét kértük meg arra, hogy értékelje a rendkívül sikeres lipcsei hétvégét: “A döntő szoros volt, de úgy érzem, végig magabiztosan hozták le a napot a fiúk. Mind a négyen tettek hozzá a sikerhez, sőt, továbbmegyek, ez a második aranyérmünk a szezonban, és az első alkalommal másik két vívónk is szerepelt a csapatban. Úgyhogy nagyon erős a korosztály, örömtelien nagy a harc a válogatott helyekért, és biztos vagyok abban, hogy bármelyik négy srác ér majd oda a ranglistán, megállja majd a helyét a világversenyeken.”

Eredmények. Kadet féri párbajtőrcsapat európai körverseny, Lipcse, 38 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Nagy-Britannia 3 45:27, Magyarország 2-Lengyelország 2 45:42.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 3 45:29, Magyarország 2-Olaszország 2 32:45.

Negyeddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:35.

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 45:38.

Döntő: Magyarország-Olaszország 4 45:43.

A 9-16. helyért: Magyarország 2-Izrael 45:43.

A 9-12. helyért: Magyarország 2-Franciaország 34:45.

A 11. helyért: Magyarország 2-Görögország 33:45.

Végeredmény: 1. Magyarország (Balázs Bence, Kelemen Boldizsár, Király Mátyás, Pelle Domonkos, válogatott edző: Peterdi András, edzők: Beszédes Zoltán, Imre Géza, Eitner Kinga, László István, Peterdi András), 2. Olaszország 4, 3. Ukrajna, …12. Magyarország 2 (Horváth Márk, Légrádi Bálint, Süketes Csaba, Taivainen Bence). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

kellemes húsvéti ünnepeket!

Kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Magyar Vívó Szövetség!

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM