Hír

Kezdődhet az európai kadet körversenysorozat!

  • 2021.09.10

Fontos döntéseket hozott az európai szövetség végrehajtó bizottsága. Ennek alapján október első hétvégéjétől kezdődhet a kadet körversenysorozat. A plovdivi Eb-ről a szombati közgyűlés dönt Szocsiban.

Harmincadik születésnapját ünnepi közgyűléssel, egyben elnökválasztással köszönti szombaton az Európai Vívó Konföderáció, azaz az európai szövetség. Az eseményen a magyar szövetséget Csampa Zsolt elnök, valamint az az alelnök Kamuti Jenő képviseli, aki három évtizeddel ezelőtt életre hívója, egyben első elnöke volt az európai testületnek. 

A közgyűlés helyszíne Szocsi. Az olimpiai parkban rendezték a 2018-as kadet és junior Európa-bajnokságot.

Ezt megelőzően azonban fontos, az előttünk álló szezont érzékenyen érintő témákról tárgyalt a végrehajtó bizottság, melynek tagja Boczkó Gábor. A magyar szövetség sportigazgatója a következőket nyilatkozta honlapunknak Szocsiból, az esemény helyszínéről. 

“A végrehajtó bizottság elfogadta az előkészített kadet európai körversenyek naptárát, így nincs akadálya annak, hogy a bennünket is minden szempontból érintő sorozat meginduljon. Ráadásul már október első hétvégéjén hazai versenyekkel. Gödöllőn a férfi és női kardozók, Budapesten a férfi és női párbajtőrözők léphetnek majd pástra. Ennek alapján véglegesíthetjük majd a korosztály hazai, válogatási versenynaptárát is. Az október közepére tervezett, plovdivi felnőtt Európa-bajnokság körülményei viszont több szempontból sem megnyugtatóak. Ezért a végrehajtó bizottság úgy döntött, hogy a közgyűlés elé bocsátja a rendezés mellett, illetve ellene szóló tényezőket. Ezek alapján szavaz majd a rendezésről a szombati közgyűlés.”

Az is kiderült, hogy a 2022-es kadet és junior Európa-bajnokságra Újvidék, az U23-as Eb-re Tallinn, a felnőtt Eb-re pedig Antalya és Bázel adta be pályázatát. Érdekesség, hogy 2023-ban Krakkóban rendezik az Európai Játékokat, és gyakorlatilag elkészült az a megállapodás, melynek alapján Baku után ismét szerepel a műsorban a vívás. Ami egyben azt is jelentené, hogy az esemény versenyein egyben Európa-bajnoki érmeket is osztanának. További híreink

Aktuális

Arany után ezüst! A pesti Vk-arany után második helyen végzett a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású kardcsapat a madridi Világkupán. Klasszisaink az elődöntőben az olaszokat verték, a finálét Korea nyerte.

Eseménynaptár

XLive stream Élő eredmények 

A gyorsabb információ elérése érdekében az alább megadott linken használja az
 MVSZ Facebookos oldalát

Diákolimpia 2022. 05. 19 - 22. Hungexpo E Pavilon

2022. 05. 19. "A" Kategória Férfi - Női Tőr


2022. 05. 20. "B" Kategória Férfi - Női mindhárom fegyvernem

"B" kategória  Férfi - Női Kard

"B" Kategória Férfi - Női Tőr

"B" Kategória Férfi - Női Párbajtőr


"A" Kategória Férfi - Női Kard 


2022. 05. 21. "A" Kategória Férfi - Női Párbajtőr


2022. 05. 22.  Csapatverseny Mindhárom Fegyvernem 

Férfi - Női Kard Csapat

Férfi - Női Tőr Csapat

Férfi Női Párbajtőr Csapat


Válogatott Keretek

Támogatóink