Kónya Csenge arany-, Tóth Nadin bronzérmes a kadet ek-n

jan 29, 2023 | Archív, Hírek

Kónya Csenge arany-, Tóth Nadin bronzérmet nyert a nagyon erős mezőnyű bukaresti kadet női kard európai körversenyen. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek, jöhetnek a korosztályos világversenyek!

Lassan megszokjuk, de nem unjuk meg, hogy korosztályos női kardozóink kiválóan szerepelnek. Ezúttal a kadet korosztály, Európa-bajnokság előtti utolsó európai körversenyén, Bukarestben bizonyított a szakág. A szombati csapatezüst után vasárnap az igen erős és népes mezőnyben két magyar is dobogóra állhatott. Méghozzá egyikük, a Svédországban élő és tanuló Kónya Csenge meg is nyerte a versenyt. Édesapja, Kónya Balázs, valamint Dávid László tanítványa a döntőben a sidney-i egyéni olimpiai bajnok kardozó, Mihai Covaliu lányát, Amalia Covaliut győzte le 15:14-re, míg az elődöntőben honfitársánál, a bronzéremig jutó Tóth Nadinnál bizonyult jobbnak. Jöhet a korosztályos Európa- és világbajnokság, hajrá, magyarok!

Kónya Csenge ás Tóth Nadin arany- és bronzérmet nyert a bukaresti európai körversenyen.

Eredmények. Kadet női kard egyéni európai körversenye, Bukarest, 228 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Tóth-Shi (amerikai) 15:12, Ocskó-Kerem (török) 15:4, Domonkos-Yang (amerikai) 15:6, Kónya-Gömöri 15:13, Felföldi-Grimaldi (olasz) 10:15, Szabó-Liu (amerikai) 6:15, Kis-Chin (amerikai) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Tóth-Engelman-Sanz (amerikai) 15:12, Kónya-Arena (olasz) 15:7, Domonkos-Manzo (olasz) 14:15, Ocskó-Huszejnova (azeri) 2:15.

Nyolcaddöntő: Tóth-Carafa (olasz) 15:9, Kónya-Mitrus (román) 15:9.

Negyeddöntő: Tóth-Huszejnova (azeri) 15:9, Kónya-Borrelli (olasz) 15:7.

Elődöntő: Kónya-Tóth 15:10. 

Döntő: Kónya-Covaliu 15:14.

Végeredmény: 1. Kónya Csenge (edző: Dávid László és Kónya Balázs, válogatott edző: Kovács Laura), 2. Amalia Covaliu (román), 3. Tóth Nadin (edző: Varga József, válogatott edző: Kovács Laura) és Sophia Chin (amerikai), …19. Domonkos Emese, …32. Ocskó Liliána, …39. Gömöri Gréta, …43. Kis Abigél, …55. Szabó Polli, …61. Felföldi Szonja.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Eszter korai búcsúja

Az egyedüli főtáblás magyarnak, Muhari Eszternek nem sikerült asszót nyernie a fujairahi női párbajtőr Világkupán.

Mesteri Viki elismerése

A paralimpiára készülő vívókat segíti Mesteri Viktória, aki ezért támogatást kapott a K&H mozdulj! program keretében.

Hat férfi párbajtőrözőnk a párizsi főtáblán

A kiemelt Koch Máté és Siklósi Gergely mellett Somody Soma, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid és Buta Levente jutott a legjobb 64 közé a párizsi férfi párbajtőr Vk-n.

Ismét Csampa Zsolt az elnök

A Magyar Vívó Szövetség megtartotta rendes és tisztújító közgyűlését. A testület ismét, negyedszer választotta meg Csampa Zsoltot elnöknek, gratulálunk!

Rabb Krisztián és Péch Kornél 64-ben

A kiemelt Szilágyi Áron mellett Rabb Krisztián és a junior Péch Kornél jutott a legjobb 64 közé a madridi férfi kard egyéni Világkupa-versenyen.

Élő eredmények

Közelgő események