Negyedik a magyar női kardcsapat

febr 12, 2023 | Hírek

Negyedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a taskenti Világkupán. A versenyt a Vk-k történetében először Bulgária nyerte.

Világbajnoki aranyérme után másodszor lépett pástra a magyar női kardcsapat, ezúttal a taskenti Világkupán. A kairói kvartetthez képest egyet cserélt Gárdos Gábor vezetőedző. Katona Renáta helyét a visszatérő Márton Anna foglalta el, és nem rajta múlott, hogy végül éppen hogy, de lemaradt az éremről a válogatott. 

Az elődöntőig rendkívül sima út vezetett a mieinknek. Először Üzbegisztánt győzte le 45:29-re a csapat, majd nem jelentett gondot a negyeddöntőben Lengyelország sem, itt 45:32 lett az eredmény. Az elődöntőben viszont Azerbajdzsán túl nagy falatnak bizonyult, 37:45 lett a mérkőzés vége. Tegyük azonnal hozzá, hogy valós azeri csapatról nem nagyon beszélhetünk, elvégre korábbi orosz és fehérorosz vívókból állt össze a csapat. Úgy látszik, ez lesz az új módi a sportágban, minden esetre érdekes…

Koreával nagy csatát vívtak a mieink a bronzéremért.

A bronzéremért Korea következett. A mérkőzés a jegyzőkönyv tanúsága alapján igazi “hullámvasutat” hozott, szinte meccsenként változott az, hogy melyik csapat vezetett, a végén 45:41-re Korea nyert. A negyedik hely értékes teljesítmény, a mieink lassan “konzerválják” helyüket a világranglista élmezőnyében, ami igen fontos a közelgő olimpiai kvalifikációs időszak előtt. Az aranyérmet hatalmas meglepetésre a tartalék nélkül vívó bolgárok nyerték, akik korábban sosem értek el ehhez hasonló eredményt. 

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, Taskent, 20 ország. Nyolcaddöntő: Magyarország-Üzbegisztán 45:29 (Battai +7, Pusztai +4, Szűcs +3, Márton +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:32 (Pusztai +7, Szűcs +7, Battai -1).

Elődöntő: Magyarország-Azerbajdzsán 37:45 (Márton +1, Szűcs -1, Battai -3, Pusztai -5).

A 3. helyért: Magyarország-Korea 41:45 (Márton +4, Battai 0, Pusztai -3, Szűcs -5).

Végeredmény: 1. Bulgária, 2. Azerbajdzsán, 3. Korea, 4. Magyarország (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események