Nem lesz idén Európa-bajnokság

szept 13, 2021 | Hírek

Döntött az európai szövetség közgyűlése: nem lesz idén Európa-bajnokság. Az eredetileg júniusra tervezett plovdivi Eb-t előbb október közepére halasztották, most pedig a koronavírus miatt törölték.

A hétvégi szocsi kongresszus elsősorban az elnök, illetve az elnökség (COMEX) megválasztásáról szólt, és miként arról beszámoltunk, magyar szempontból sportdiplomáciai sikert hozott. Boczkó Gábort ugyanis ismét beválasztották a COMEX-ba, sportigazgatónk újabb négy évig folytathatja a munkáját a testületben. 

Fontos döntéseket hozott emellett a tagság, többek között arról, hogy októbertől megkezdődhetnek a kadet európai körversenyek. A 2022-es Eb-helyszínekről is határoztak, a felnőtt Eb Antalyában, a kadet és junior Eb Újvidéken, az U23-as Eb Tallinnban lesz. Ugyanakkor nehéz, fájdalmas, de érthető döntést is hozott a közgyűlés. A koronavírus-helyzet miatt törölték a Plovdivba tervezett idei Európa-bajnokságot. A részletekről a helyszínen tartózkodott magyar főtitkár, Tamás Henriette (képünkön) számolt be honlapunknak. 

“Nehéz döntést hozott a közgyűlés többségi szavazással. Több nemzet is jelezte, hogy Bulgária számára piros zónába tartózkodik. Azaz sem a bejutás, sem az onnan történő hazajutás nem történhet meg zökkenőmentesen. Sajnos, az EU-s országok közül Bulgáriában az egyik legalacsonyabb az átoltottság, ez is sokat nyomhatott a latban a döntéshozóknál. Az eredeti tervek alapján júniusban lett volna az Eb, ezt tették át korábban október közepére. Most viszont erre az esztendőre véglegesen törölték az Európa-bajnokságot.”

A magyar szövetség főtitkára elmondta, hogy a tervezett hazai versenynaptárt, és válogatási elveket csütörtökön tárgyalja meg az elnökség. Ha elfogadják azt, akkor az októberi első hétvégén már Budapesten, illetve Gödöllőn rendezhetünk kadet európai körversenyt. 

 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM