Hír

Tarjányi és Osváth remekelt Pisában

  • 2021.11.23

A hétvégén rendezték meg Pisában az év utolsó kerekesszékes Vk-versenyét. A magyar küldöttség nagyszerűen szerepelt, és három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett az eseményen, gratulálunk!

Az év utolsó kerekesszékes vívó Világkupáját a hétvégén rendezték az olaszországi Pisában. A legjobbjaink közül hárman, Osváth Richárd, Krajnyák Zsuzsanna és Tarjányi István indultak, ám így is nagyszerűen szerepelt a küldöttség. Az első versenynapon férfi tőr A kategóriában Osváth Richárd győzött. A döntőben az olasz Betti ellen 15:13-ra bizonyult jobbnak Tokió paralimpiai ezüstérmese.

Tarjányi István, Osváth Ricsi és Krajnyák Zsuzsi három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szorgoskodott össze.

Férfi párbajtőr B kategóriában Tarjányi István győzött, pályafutása során először nyert Vk-versenyt a nyíregyházi vívó. A csoportmérkőzések után táblaegyesként biztosan menetelt végig, a döntőben a lengyel Rzasa ellen is magabiztos, 15:10-es győzelemmel zárt. Kellemes meglepetés Gergely István ötödik helyezése, aki szintén ebben a  versenyszámban indult, és élete első Vk-döntőjével debütált.

Krajnyák Zsuzsanna a párbajtőr A kategóriában ötödik lett, ugyancsak az 5. helyen végzett Gergely István a tőrözők B kategóriás versenyszámában. A férfi kardozók A kategóriás versenyében Osváth Richárd a 3. helyen végzett, miután kikapott az elődöntőben a német Schmidttől 15:14-re. Ugyanebben a fegyvernemben Zsolnai Sándor pályafutása során először bejutott a legjobb 8 közé, ahol a Ricsit is legyőző német versenyzőtől kapott ki, és így az 5. helyen végzett.

Ezüstéremmel zárt a férfi kardcsapat.

A férfi kardozók B kategóriás versenyében a legjobb 8 között összekerült a párbajtőr egyéni versenyt megnyerő Tarjányi István és az újonc Csépke Bence. Tarjányi nyert és meg sem állt a döntőig, ahol az olasz Paolucci ellen győzött 15:11-re, és újabb aranyérmet szerzett. A női tőrözők A kategóriás versenyében Krajnyák Zsuzsanna az elődöntőig menetelt, ahol vereséget szenvedett az olasz Mogostól, így bronzérmes lett.

A csapatversenyen Magyarország a férfi kardcsapatban indult, Osváth Richárd, Tarjányi István, Zsolnai Sándor és Göttlinger Dániel összeállításban. Az elődöntőben a németeket győztük le 45:33-ra, majd a fináléban az olaszoktól 45:41-es vereséget szenvedtünk, így ezüstérmes lett a csapat.

Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek!További híreink

Aktuális

Sporttörténelmet írt a női kardcsapat! A szakág történetének első magyar vb-aranyát nyerte fantasztikus vívással Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca. A magyar küldöttség 2 arany- és 1 ezüstéremmel zárta a világbajnokságot, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink