Versenystop idehaza, elnapolt döntés a junior vb-vel kapcsolatosan

márc 17, 2021 | Hírek

Ülésezett az elnökség. A hazai versenyeket április 15-ig felfüggesztették. A kairói kadet és junior vb indulásával kapcsolatosan még több szakember bevonásával, csütörtök este, on-line ülésen döntenek

Az ülés elején Csampa Zsolt elnök, Kamuti Jenő alelnök és Tamás Henriette főtitkár számolt be a hétvégi, budapesti kard Világkupa-verseny tapasztalatairól. A szakmai részhez természetesen ez úton is gratulált az elnökség, amely úgy ítélte meg, hogy jelen helyzetben mindent megtett a szövetség a biztonságos és magas színvonalú rendezésért. A nemzetközi szövetség a visszajelzések alapján “mintaversenyként” tekint a BOK Csarnokban lezajlott eseményre. Természetesen, akad amin lehet és kell változtatni, elvégre ez volt a járvány miatti nemzetközi “újranyitás” első eseménye, ám összességében sokkal több pozitívumról lehet beszámolni, mint negatívumról. Elhangzott az is, hogy valamennyi koronavírussal fertőződött vívó jól van, mi több, egy már elhagyhatja a karantént. 

A testület úgy döntött, hogy az itthoni koronavírus-járvány helyzetben április 15-ig felfüggeszti a hazai versenyrendszert. Ezt az elnökség egyhangúlag megszavazta. Egyben azt is kéri az egyesületektől, gondolják meg, hogy jelen helyzetben miként szervezik meg a klubedzéseket. Az iskolai oktatás beindítása esetén az elnökség felülvizsgálja a döntését. 

A kairói, április 3. és 11. közötti kadet és junior világbajnokság indulásával kapcsolatosan hosszas beszélgetés alakult ki. Végezetül Csampa Zsolt azt a javaslatot tette, hogy csütörtökön az iroda további információkat, állásfoglalásokat próbáljon beszerezni a körülményekkel kapcsolatosan. Csütörtök estére on-line elnökségi ülést hívott össze, melyre szakembereket, orvosokat, sportorvosokat, és a lehető legtöbb elnökségi tagot vár majd, hogy alapos és konszenzusos döntést hozhasson a testület. A nevezési határidő péntek, úgyhogy ez a halasztás belefér, lényeg, hogy a lehető legfelelősségteljesebb döntés szülessen. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Csonka Dorottya világbajnok!

Megszületett a magyar küldöttség első érme a rijádi korosztályos világbajnokságon. Kadet női kardban Csonka Dorottya világbajnok lett, gratulálunk!

Ismét Flóra és Kata jutott 64-be

A tbiliszi női tőr Világkupán legjobb két vívónőnk, az olimpikon Pásztor Flóra és Kondricz Kata jutott a 64-es főtáblára.

Újra Szentkirályi Tehetségprogram

Újra elrajtol a Szentkirályi Tehetségprogram: a Szentkirályi Berki Krisztiánnal közösen keresi a jövő bajnokát!

Spiesz Anna hetedik a junior vb-n

Ismét helyezések jutottak a magyar válogatottnak a rijádi korosztályos vb-n. Junior női kardban Spiesz Anna hetedik lett, Kovács Zsanett, illetve a férfiaknál Tóth Bertalan nyolcaddöntős volt.

A felnőttek is folytatják

Véget ért a felnőtt korosztály négyhetes versenyszünete. A hétvégén a női tőrözők Tbilisziben Vk-versenyen, a párbajtőrözők és a kardozók idehaza, válogatón szerepelnek.

Élő eredmények

Közelgő események