Hír

Versenystop idehaza, elnapolt döntés a junior vb-vel kapcsolatosan

  • 2021.03.17

Ülésezett az elnökség. A hazai versenyeket április 15-ig felfüggesztették. A kairói kadet és junior vb indulásával kapcsolatosan még több szakember bevonásával, csütörtök este, on-line ülésen döntenek

Az ülés elején Csampa Zsolt elnök, Kamuti Jenő alelnök és Tamás Henriette főtitkár számolt be a hétvégi, budapesti kard Világkupa-verseny tapasztalatairól. A szakmai részhez természetesen ez úton is gratulált az elnökség, amely úgy ítélte meg, hogy jelen helyzetben mindent megtett a szövetség a biztonságos és magas színvonalú rendezésért. A nemzetközi szövetség a visszajelzések alapján “mintaversenyként” tekint a BOK Csarnokban lezajlott eseményre. Természetesen, akad amin lehet és kell változtatni, elvégre ez volt a járvány miatti nemzetközi “újranyitás” első eseménye, ám összességében sokkal több pozitívumról lehet beszámolni, mint negatívumról. Elhangzott az is, hogy valamennyi koronavírussal fertőződött vívó jól van, mi több, egy már elhagyhatja a karantént. 

A testület úgy döntött, hogy az itthoni koronavírus-járvány helyzetben április 15-ig felfüggeszti a hazai versenyrendszert. Ezt az elnökség egyhangúlag megszavazta. Egyben azt is kéri az egyesületektől, gondolják meg, hogy jelen helyzetben miként szervezik meg a klubedzéseket. Az iskolai oktatás beindítása esetén az elnökség felülvizsgálja a döntését. 

A kairói, április 3. és 11. közötti kadet és junior világbajnokság indulásával kapcsolatosan hosszas beszélgetés alakult ki. Végezetül Csampa Zsolt azt a javaslatot tette, hogy csütörtökön az iroda további információkat, állásfoglalásokat próbáljon beszerezni a körülményekkel kapcsolatosan. Csütörtök estére on-line elnökségi ülést hívott össze, melyre szakembereket, orvosokat, sportorvosokat, és a lehető legtöbb elnökségi tagot vár majd, hogy alapos és konszenzusos döntést hozhasson a testület. A nevezési határidő péntek, úgyhogy ez a halasztás belefér, lényeg, hogy a lehető legfelelősségteljesebb döntés szülessen. 
További híreink

Aktuális

Európa-bajnok a magyar férfi kardcsapat! Magabiztos versenyzéssel, remek győzelmekkel lett ismét Európa-bajnok 2018 után a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású magyar kardcsapat Antalyában. Gratulálunk!

Eseménynaptár

XLive stream Élő eredmények


Felnőtt Világbajnokság Kairó 2022. 07. 15  - 23.


Válogatott Keretek

Támogatóink