32 lett az ázsiai végállomás

márc 23, 2019 | Hírek

Négy magyar női párbajtőröző jutott a legjobb 64 közé a kínai Csengduban rendezett női párbajtőr Világkupa-versenyen, ám közülük egyedül Kun Anna tudott nyerni. A következő körben ő is búcsúzott.

Mindenki nagyon, de nagyon közel járt a győzelemhez, ám végül nem sikerült a bravúr senkinek sem. Nagyjából ezzel a közhellyel lehet összefoglalni egyetlen mondatban a csengdui női párbajtőr Világkupa-verseny tapasztalatait. 

Értékes részsikerként könyveltük el pénteken, hogy az ötből négy magyar bejutott a legjobb 64 közé, és tulajdonképpen most is azt állíthatjuk, hogy szépen helytálltak a mieink. Elvégre szoros meccseket vívtak, jó ellenfelekkel szemben. Csak végül alulmaradtak… Az első körben Nagy Kinga nevéhez méltóan megszorongatta az egyéni világbajnok olasz Navarriát (14:15), Szabó Réka ugyancsak egyetlen találattal maradt alul a francia Rembival szemben (11:12). Kadet “kisklasszisunk”, Muhari Eszter pedig az ugyancsak francia Louis Marie-val vívott nagyon szorosat (13:15). 

Kun Anna a legjobb 32-ig jutott a csengdui Világkupán.

A 64 között egyetlen győzelmünket Kun Anna szerezte, aki a kínai Lint verte – ugyancsak nem nagy fölénnyel… – 13:12-re. Tatai tehetségünknek azonban a következő körben a jó napot kifogó, későbbi bronzérmes amerikai Courtney Hurley megálljt parancsolt, és a 12:15 számunkra a versenynap végét jelentette. 

Folytatás vasárnap a csapatversennyel, a mieink Venezuelával kezdenek, majd a remélhető győzelem után Franciaország következhet a nyolcaddöntőben. 

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Csengdu, 170 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Lin (kínai) 13:12, Szabó-Rembi (francia) 11:12, Muhari-Louis Marie (francia) 13:15, Nagy-Navarria (olasz) 14:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kun-C. Hurley (amerikai) 12:15.

Végeredmény: 1. Helene Ngom (francia), 2. Rosella Fiamingo (olasz), 3. Natalie Moellhausen (brazil) és Courtney Hurley (amerikai), …25. Kun Anna, …41. Szabó Réka, …63. Nagy Kinga, …79. Budai Dorina.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események