32 volt a végállomás Barcelonában

febr 12, 2022 | Hírek

Kun Anna a legjobb 32 között búcsúzott a barcelonai női párbajtőr Világkupa-versenyen, ezzel ő szerepelt a legjobban a mieink közül. A viadal a vasárnapi csapatversennyel folytatódik, hajrá, magyarok!

A barcelonai női párbajtőr Világkupa pénteki selejtezőit követően írtuk, hogy az öt főtáblára jutott magyar teljesítménye dicséretes, főleg akkor, ha figyelembe vesszük a hölgyek rendkívül fiatal átlagéletkorát. Megállapítottuk azt is, hogy mindezek alapján komoly lehetőségek előtt állhat a fegyvernem. 

Mindez semmit sem változott szombatra, ugyanakkor az is megerősödött, hogy mindehhez sok munka és idő kell – miként ezt nyilatkozta is az újdonsült fegyvernemi vezetőedző, Somfai Péter… A magyarok ugyanis ezúttal nem tudták borítani a papírformát, és a végjátékban már nem jutottak szerephez. A 64-es táblán Salamon Réka, Gnám Tamara, Kardos Edina és Büki Lili egyaránt vereséget szenvedett, és igazából nem is volt reális esélyük a sikerre, Lili tartotta sokáig jól magát az olaszok klasszisával, Fiamingóval szemben, de végül győzött a nagyobb tudás – egyelőre… 

Kun Anna ezúttal a legjobb 32-ig jutott.

Kun Anna két hete negyeddöntőig jutott a dohai Grand Prix-n, ahol az észt Differttől szenvedett vereséget, és most is ő állította meg a tatai vívót… Anna a lengyel Zagala 15:12-es legyőzése után került szembe a 32 között az észttel, és ezúttal 15:12-re kapott ki tőle, és ezzel ő is búcsúzott. 

Folytatás a vasárnapi csapatversennyel, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Barcelona, 275 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Zagala (lengyel) 15:12, Salamon-Ndolo (német) 7:15, Gnám-Candassamy (francia) 9:15, Kardos-Husisian (amerikai) 6:15, Büki-Fiamingo (olasz) 9:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kun-Differt (észt) 12:15.

Végeredmény: 1. Song Sera (koreai), 2. Marie-Florence Candassamy (francia), 3. Auriane Mallo (francia) és Aizanat Murtazajeva (orosz), …24. Kun Anna, …45. Salamon Réka, …51, Kardos Edina, …57. Büki Lili, …63. Gnám Tamara, …75. Nagy Kinga, …101. Mihály Kata, …103. Tóth Jázmin, …115. Borsody Emma, …133. Dékány Kinga, …188. Balogh Bella.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események