80 éves Schmitt Pál

máj 13, 2022 | Hírek

A magyar sport, a magyar vívás kivételes egyénisége, Schmitt Pál május 13-án ünnepelte 80. születésnapját.Szövetségünk ez úton is kíván  jó egészséget kétszeres olimpiai bajnok klasszisunknak.

Schmitt Pál, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság több évtizedes elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábbi alelnöke, kétszeres olimpiai bajnok és kétszeres világbajnok párbajtőröző május 13-án ünnepelte 80. születésnapját. 

Schmitt Pál saját sportágát, saját mesterét, a legendás Szőcs Bertalant, az egész magyar és nemzetközi vívótársadalmat egész pályája során teljes mellszélességgel támogatta és támogatja. Vívóként, sajnos, lassan, néhány remek kortársával egyetemben már csak ő tudja elmesélni, milyen volt a fantasztikus Kulcsár Győző és Fenyvesi Csaba társaságában egy csapatban vívni, olimpiákat nyerni. Kivételes versenyzői pályafutását követően életét nem e helyütt kell méltatni, annál ő sokkal különb… A magyar vívás hálás korábbi köztársasági elnökünknek azért, hogy a mai napig segíti sportágunkat, és jelenlétével is emeli rendezvényeink színvonalát. 

A Magyar Vívó Szövetség ez úton is boldog születésnapot kíván Schmitt Pálnak!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események