A felnőttek is elkezdik párbajtőrben

okt 14, 2021 | Hírek

Hatalmas mezőnyök, minimális számú hiányzóval. Tatán rendezik párbajtőrben a felnőtt korosztály évadnyitó Magyarkupa-fordulóját. Száz fölötti indulószám, csak olimpiai érmesek hiányoznak. 

Férfi tőrben már pástra lépett a felnőtt korosztály, ám erősebb fegyvernemeink még “kivártak”, ezen a hétvégén a párbajtőrözők kezdenek. Méghozzá alaposan belekezdenek! A mennyiség és a minőség egyaránt garantált a szokásos vidéki helyszínen, a tatai olimpiai edzőtáborban. 

Az urak mezőnyében máris több mint 130-an neveztek, a hölgyeknél 110 körüli ugyanez a létszám, és ehhez még hozzájöhetnek külföldi indulók is, mivel nyílt a Magyarkupa-forduló. Garantált tehát a szombati vívómaraton, reggel kilenctől az esti órákig tarthatnak majd a versenyek, melyre a belépés a versenyzők kivételével csak védettségi igazolvánnyal lehetséges, valamint a zárt területeken a maszk viselése kötelező. 

A "második otthon": a tatai edzőtábor ad otthont a párbajtőrözők válogatójának.

A mezőnyökről. Az olimpiai dobogó minden fokára jut egy hiányzó a nevezések alapján. A riói aranyérmes Szász-Kovács Emese, a tokiói ezüstös Siklósi Gergely, és a riói csapatbronzos Somfai Péter nem indul a szezon első válogatóján. Az okok nyilván különbözőek, szombati, helyszíni riportunkban ennek is utánajárunk majd. 

De beszéljünk az indulókról! Ötkarikás érmes és világbajnok azért lesz a mezőnyben! Rédli András mindkettőt megtestesíti, míg a 2013-ban, Budapesten vb-aranyat nyerő Szényi Péter ugyancsak ott lesz az indulók között. Korosztályos világbajnokokból pedig bőven akad a kimagasló utánpótlás eredményekkel rendelkező fegyvernemben. Pástra lép majd Bányai Zsombor, Berta Dániel, Nagy Dávid, Andrásfi Tibor,
Koch Máté és Debnár Gergely, illetve a hölgyek mezőnyében Muhari Eszter. És akkor még nem is beszéltünk a regnáló magyar bajnokokról, azaz Bakos Bálintról, illetve Kun Annáról. 

Amilyen bőséges tehát az indulók listája, olyannyira hosszú a klasszisoké is, azaz garantált a magas színvonalú versengés Tatán. 

A hétvége másik Magyarkupa-helyszíne a Vasas pasaréti, Kovács Pál vívóterme lesz, ahol szombaton a junior kardozók lépnek majd pástra. 

Honlapunkon keresztül természetesen élőben követhetően a versenyek, amelyekről beszámolunk majd. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események