A hölgyeknél is három magyar az orleans-i kard GP 64-es tábláján

nov 12, 2021 | Hírek

A kiemelt Pusztai Liza mellett Szűcs Luca és László Luca jutott a 64 közé az orleans-i női kard Grand Prix selejtező napján. A szombati 64-es táblán így három férfiért és három hölgyért szurkolhatunk.

Az idénnyitó kard Grand Prix csütörtöki, férfi selejtezőjét követően három magyar (Szatmári András, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász) kvalifikálta magát a folytatásra, pénteken a hölgyek lekopírozták az urak teljesítményét. Tegyük hozzá, a direkt kieséses szakasz utolsó körében a férfiakkal szemben öten is próbálkozhattak a 64 közé kerüléssel, ám ez csak egyiküknek sikerült… De haladjunk sorjában!

Szűcs Luca remek csoportköre után közvetlenül a 64 közé jutott.

Két női klasszisunk közül Márton Anna térdműtétje után lábadozik, természetesen nem indult. Pusztai Liza pedig kiemeltként csak szombaton debütál majd a 2021/22-es szezonban. További tíz magyar viszont ott volt péntek délelőtt az orleans-i rajtnál. A csoportkör legjobban korábbi kadet világbajnokunknak, olimpiai tartalékunknak, Szűcs Lucának sikerült, aki eredményes vívásának köszönhetően további folytatás nélkül jutott a legjobb 64 közé. Ketten véreztek el az első kanyarban, heten folytatták tehát a direkt kieséses szakaszt. Ám a legjobb 64 közé egyedül a korábbi vb-csapattag László Luca került, aki simán, 15:9-re verte az orosz Szmirnovát. Két olimpikonunk, Katona Renáta és Battai Sugár egyaránt búcsúzott, legközelebb Pótz-Nagy Fanni állt a főtáblához, ő egytusos vereséget szenvedett. 

László Luca orosz riválist legyőzve jutott a legjobb 64 közé.

Folytatás szombat reggel 9-től mindkét szakág 64-es táblájával, 3-3 érintettel. Az asszókat live stream-en honlapunkon keresztül lehet követni, hajrá, magyarok!!!

Eredmények. Női kard egyéni Grand Prix, Orleans, 163 induló. A csoportmérkőzéseken: Pusztai Liza kiemelt, Szűcs Luca 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Keszei Kira 4/2, László Luca 4/2, Pótz-Nagy Fanni 4/2, Báthory Kata 4/2, Battai Sugár 3/3, Missurai Pálma 3/3, Záhonyi Petra 2/4, Katona Renáta 2/4 (továbbjutottak), Fenyősi Zita 1/5, Beviz Dorottya 1/5 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Katona-Missurai 15:9, Battai-Sorohova (orosz) 11:15, Záhonyi-Battiston (olasz) 7:15. 

A legjobb 64 közé jutásért: László-Szmirnova (orosz) 15:9, Katona-Navarro (spanyol) 10:15, Keszei-Boudiaf (algériai) 10:15, Báthory-Toledo (mexikói) 8:15, Pótz-Nagy-Bolsakova (orosz) 14:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Pusztai-Bolsakova (azeri), Szűcs-Bakasztova (ukrán), László-Funke (német).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események