A Honvéd és a Debrecen nyerte a kadet párbajtőr csb-t

jan 29, 2023 | Hírek

A férfiaknál a Honvéd, a nőknél a DSI Debrecen nyerte a kadet párbajtőr csapatbajnokságot. A honvédosok dominálják a fegyvernemet, a debreceniek először nyertek csapataranyat.

A férfiaknál a budapesti klubok domináltak, azon belül is a Honvéd. A piros-fehérek ugyanis rendkívül magabiztosan hozták le a versenyt, tulajdonképpen kétség sem férhetett az aranyérmükhöz – az elvileg kiegyenlített mezőnyben. A Kelemen Boldizsár, Pelle Domonkos, Petkantchin Sámuel, Pluhár László összeállítású négyes fegyelmezetten vívta végig a napot, a legsimábban pedig éppen a döntőt hozták le 45:28-ra az MTK ellenében. A felnőttek között aranyat, a junioroknál ezüstöt, a kadetoknál ugyancsak aranyat nyert a szakágban a Honvéd – okkal állítható, hogy uralják a fegyvernemet a Dózsa György útiak. Jár a gratuláció a versenyzőknek és a mestereknek egyaránt!

A hölgyeknél ugyanakkor a “vidék” uralta a terepet, miként a kadet ranglista Európa-bajnoki utazó helyei közül négyből három a vidéké, így egyáltalán nem volt meglepő az sem, hogy az országos csapatbajnokság döntőjét a Diósgyőr és a DSI Debrecen vívta. Az izgalmas döntőt 45:43-ra nyerte a Debrecen (Berényi Rebeka, Nagy Blanka, Sütő Danielle, Szabó Panna), és a történteket Serra Bendegúz, a klub szakmai igazgatója így kommentálta: “Nagyon izgalmas volt ez a nap, egyben különleges is a számunkra, mivel egyesületünk első csapatbajnoki aranyérmét nyerte párbajtőrben. Mindenki hozzátette ehhez a sikerhez azt, ami kellett hozzá, nagyon büszkék vagyunk a lányokra!”

Eredmények. Kadet férfi párbajtőrcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 19 induló. Végeredmény: 1. Honvéd (Kelemen Boldizsár, Pelle Domonkos, Petkantchin Sámuel, Pluhár László, edzők: Imre Géza, László István, Mácska Ádám, Peterdi András), 2. MTK, 3. Vasas, 4. FTC, 5. Honvéd 2, 6. Pécs, 7. BVSC, 8. Danubius. A döntőben: Honvéd-MTK 45:28.

Kadet női párbajtőrcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 19 induló. Végeredmény: 1. DSI Debrecen (Berényi Rebeka, Nagy Blanka, Sütő Danielle, Szabó Panna, edzők: Serra Bendegúz, Salamon Gábor, Nick Clapham), 2. Diósgyőr, 3. Honvéd, 4. MTK, 5. Vasas, 6. Pécs, 7. Szolnok, 8. MTK 2. A döntőben: Debrecen-Diósgyőr 45:43.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események