A kadet férfi kardcsapat nyerte a hetedik magyar aranyat!

márc 6, 2022 | Hírek

Aranyérmet nyert a Godó Frigyes, Hanzély Zsombor, Pécs Kornél, Vajda Oszkár összeállítású kadet férfi kardcsapat az újvidéki Európa-bajnokságon. Ezzel 7. aranyérmét nyerte a magyar küldöttség. 

Munkatársunk helyszíni jelentése:

A magyar kadet férfi kardcsapat a szezon eddigi európai körversenyen egyszer lettek ötödikek, ez volt a legjobb eredményünk. Majd a szezon legfontosabb versenyén, az Eb-csapaton úgy lettek aranyérmesek, hogy a legszorosabb meccsük 45:37 volt… Godó Frigyes, Hanzély Zsombor, Pécs Kornél, Vajda Oszkár végig kimagaslót nyújtott, a legnagyobb gratuláció jár a fiúknak, mesterüknek, válogatott edzőjüknek. A negyeddöntőben Spanyolország legyőzése (45:28) még valamelyest kötelező feladatnak számított. Ám a románok elleni elődöntő már közel sem, ennek ellenére végig vezetve, 45:37-re nyertek a mieink. A döntőben a franciák következtek, és itt aztán végképp nem mi számítottunk favoritnak a korábbi eredmények alapján. Ám ez a kvartett remek egységet alkotva, kétséget nem hagyott afelől, hogy ezen a napon a magyar kadet férfi kardcsapat Európa legjobbja. Egész nap, mindenki sokat tett hozzá a győzelmekhez, ám a döntő okán emeljük ki Hanzély Zsombort, aki nagyszerű vívással, fölényes győzelmekkel járult hozzá a rendkívül magabiztos, 45:36-os sikerhez. 

Aranyöröm, magyar kadet férfi kardcsapat módra!

A korosztályos Eb hetedik magyar himnusza meghallgatását követően Kósa Miklós, a korosztály válogatott edzője a következőket nyilatkozta honlapunknak: “Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a fiúk egyéni és csapatversenyéről egyaránt. Eredményeik önmagukért beszélnek, nekik és mesterüknek egyaránt gratulálok. Külön köszönöm Neuhold Sándornak, a juniorok válogatott edzőjének, hogy itt maradt velünk a juniorok versenye után, és közösen igyekeztünk apró pluszokat hozzátenni a fiúk remek vívásához. Az út még csak most kezdődött, ezen haladunk tovább, dolgozunk a további sikerekért.”

Európa-bajnokok és válogatott edzőik! Péch Kornél, Hanzély Zsombor, Vajda Oszkár, Godó Frigyes, Kósa Miklós és Neuhold Sándor.

Női tőrözőink a negyedik, női párbajtőrözőink az ötödik helyen végeztek. Előbbieknek ennek okán feltétlenül van oka az örömre, utóbbiaknak talán kevésbé, elvégre az egyéni eredmények alapján első helyen emelték ki őket a rangsorban, míg tőrözőink ugyanezen mutatók alapján hatodiknak számítottak. A tőrcsapat (Kollár Anna, Marosi Gréta, Papp Jázmin, Polonyi Petra) két, rendkívül kiélezett meccs megnyerésével jutott 4 közé. A nyolcaddöntőben Romániát 45:43-ra verték a mieink, majd a negyeddöntőben jött az igazi bravúr. Az esélyesebb franciák ellen már az első kör után jelentős, tíztusos előnyre tettünk szert. Amit egészen a nyolcadik asszóig sikerült tartani. A végére azonban feljött az ellenfél, mi több, 43:43-nál, 0:0 után először ismét egyenlő volt az állás… A hosszabbításban azonban a helyén volt Kollár Anna esze, szíve és keze, meglett a bravúros siker. A folytatásra viszont elment az energia, két sima vereség következett Törökországtól, majd Nagy-Britanniától, ezzel 4. lett a csapat. Ennek ellenére elmondható, hogy egyéniben és csapatban is jobban szerepelt a szakág, mint amit ígértek a szezonközi versenyek. 

Női tőrözőink négy közé jutása szép sikernek számított.

Női párbajtőrözőink (Fábián Kamilla, Gachályi Gréta, Pátri Maja, Wimmer Dorina) az ötödik helyen zártak, ám ők egyáltalán nem ünnepeltek a nap folyamán. Svédország sima, nyolcaddöntős legyőzése után viszont Svájcot nem sikerült legyőzni a negyeddöntőben (36:38). A meccs java részében az ellenfél vezetett, aztán az utolsó másodpercekben Wimmer Dorina egy tusra zárkózott fel, de az egyenlítés már nem jött össze. A folytatásban előbb Franciaországot, majd Ukrajnát győzték le a lányok, akik ezzel az ötödik helyen végeztek. 

A magyar küldöttség ezzel 7 arany- 3 ezüst- és 3 bronzéremmel kezdi meg az Európa-bajnokság utolsó versenynapját. 

Eredmények. Kadet Európa-bajnokság, Újvidék.

Női párbajtőrcsapat, 23 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Svédország 45:23 (Gachályi +11, Wimmer +5, Pátri +5, Fábián +1).

Negyeddöntő: Magyarország-Svájc 36:38 (Wimmer +2, Gachályi -2, Pátri -2).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Franciaország 45:38 (Gachályi +4, Pátri +3, Wimmer +2, Fábián -2). 

Az 5. helyért: Magyarország-Ukrajna 44:41 (Gachályi +7, Wimmer -1, Pátri -3).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Spanyolország, 3. Izrael, …5. Magyarország (Fábián Kamilla, Gachályi Gréta, Pátri Maja, Wimmer Dorina). 

Női tőrcsapat, 17 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Románia 45:43 (Kollár +7, Polonyi -2, Papp -3).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 44:43 (Marosi +2, Kollár +1, Polonyi -2).

Elődöntő: Magyarország-Törökország 25:45 (Papp -4, Polonyi -4, Kollár -5, Marosi -7).

A 3. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 19:45 (Polonyi -2, Marosi -5, Papp -7, Kollár -12).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Törökország, 3. Nagy-Britannia, 4. Magyarország (Kollár Anna, Marosi Gréta, Papp Jázmin, Polonyi Petra).

Férfi kardcsapat, 14 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Spanyolország 45:28 (Hanzély +10, Péch +9, Vajda -2).

Elődöntő: Magyarország-Románia 45:37 (Vajda +4, Hanzély +4, Péch 0).

Döntő: Magyarország-Franciaország 45:36 (Hanzély +9, Péch +1, Vajda -1).

Végeredmény: 1. Magyarország (Godó Frigyes, Hanzély Zsombor, Pécs Kornél, Vajda Oszkár, válogatott edző: Kósa Miklós, edzők: Kun Kolos, Patócs Ákos, Kocsis Zsolt), 2. Franciaország, 3. Románia.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események