A magyar kard megint fénylett

febr 26, 2019 | Hírek

A magyar szempontból emlékezetes foggiai hétfő este harmadik felvonásában a kadet női kardcsapatunk lett aranyérmes. A lányok az eredményhirdetés és a himnusz után nyilatkoztak honlapunknak.

Battai Sugár, aki a kadet európai körverseny összesített győztesének járó jutalmat is átvehette: “Egy kicsit izgalmas lett a vége, nekem köszönhetően, de végig hittem abban, hogy megnyerjük az aranyérmet. A döntőben váltanom kellett, mert középen semmi sem sikerült. A többiek nagyon jók voltak, szuper csapatunk van!”

Keszei Kira: “Most már kijelenthetem: nagyszerűen sikerült számomra ez az Európa-bajnokság. Annak pedig külön örülök, hogy a döntőben 6:1-re vertem azt az oroszt, akitől kikaptam egyéniben a negyeddöntőben. Újoncként ennél szebb bemutatkozásról nem is álmodhattam!”

Báthory Kata, Keszei Kira, Szűcs Luca és Battai Sugár.

Szűcs Luca: “Nagyon akartam ezt az aranyérmet, és sikerült! Az elmúlt években, sajnos, volt olyan, hogy nem jött ki nekem a lépés a csapatversenyen. Izgultam is eléggé, de végre nagyon jól ment, a lányok remekül vívtak, úgyhogy minden összejött!”

Báthory Kata: “Nekem ma a szurkolás jutott, no meg az öröm. Elvégre csodás érzés, hogy Európa-bajnok lettem. A lányok egytől egyig szuperül vívtak, boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja vagyok.”

Bódy Benjámin, válogatott edző: “Az elmúlt két esztendőben, úgy érzem, ennél papíron erősebb csapattal nem lettünk aranyérmesek. Most viszont a sors valamit visszaadott, no meg ezek a lányok igazán nagyszerűen vívtak, remek csapatot alkottak, és ha jól belegondolok, a nap folyamán tán csak a legvégén akadt olyan pillanat, amikor megkérdőjeleződött a fölényünk. Nagyon örülök, és gratulálok valamennyi kollégámnak, valamint köszönöm Bodnár József masszőr segítségét!” 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Nyolcaddöntős nyitány

Szemes Gergő és Mihályi Andor szerepelt a mieink közül a legjobban a bázeli vívó Európa-bajnokság nyitónapján, mindketten nyolcaddöntőig jutottak.

Kamuti Jenő és Schmitt Pál kézlenyomata

A Nemzet Sportolói közül öten – közte Kamuti Jenő és Schmitt Pál – adták kézlenyomatukat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található Magyar Sportcsillagok Falára.

Svájcon át Párizsba

Bázelben minden készen áll, kedden megkezdődik és hat napig tart a vívó Európa-bajnokság. Hajrá, magyarok!

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események