A négy “tokiói” női tőrözőnk főtáblás

febr 10, 2023 | Hírek

Pásztor Flóra veretlen csoportkört követően, Kondricz Kata, Kreiss Fanni és Mohamed Aida pedig a direkt kieséses folytatás után jutott a legjobb 64 közé a torinói női tőr Grand Prix-versenyen.   

Amilyen összeállításban szerepelt, és végzett a hetedik helyen a magyar női tőrcsapat a tokiói olimpián, annak megfelelően kvalifikálták magukat a magyarok az elképesztően erős mezőnyű, torinói Grand Prix-versenyen. 

Pásztor Flóra veretlen csoportkörrel jutott a legjobb 64 közé.

A sort Pásztor Flóra kezdte, aki a jelek szerint továbbra is őrzi remek formáját, hiszen a legutóbbi, párizsi Vk-n nyolc közé jutott. Most pedig veretlen csoportkört produkált, mellyel további folytatás nélkül került a legjobb 64-be. Az ázsiai csapattársak pedig követték Flórát a direkt kieséses folytatásban. Az Eb-döntős Kondricz Katának ehhez egy asszót kellett megnyernie, ezt simán teljesítette. Mohamed Aida két meccsen győzött, előbb egyetlen tussal, majd jóval magabiztosabban. A szülés után visszatérő Kreiss Fanni érdekes úton került a főtáblára. Előbb klubtársát, Mesteri Vikit győzte le, majd sérülés miatt visszalépett ellene a szingapúri Berthier. 

Az említett öt magyar mellett további öten próbáltak szerencsét az olasz városban, nem sok sikerrel. Valamennyien a csoportkörben búcsúztak. 

Torinóban szombaton a férfiak selejtezői következnek, a főtáblákra és a döntőkre, a férfiaknál és a nőknél egyaránt vasárnap kerül sor. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr egyéni Grand Prix, Torinó, 177 induló. A csoportmérkőzéseken: Pásztor Flóra 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Kondricz Kata 5/1, Mesteri Viktória 3/3, Mohamed Aida 3/3, Kreiss Fanni 3/3 (továbbjutottak), Nekifor Erika 2/4, Pöltz Anna 2/4, Lupkovics Dóra 1/5, Kalocsai Luca 1/5, Orosházi Csilla 1/5 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Mohamed-Kano (japán) 10:9, Kreiss-Mesteri 15:12. 

A legjobb 64 közé jutásért: Kondricz-Amore (olasz) 15:10, Mohamed-Calugareanu (román) 15:9, Kreiss-Berthier (szingapúri) mérkőzés nélkül.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Pásztor-Castro (spanyol), Mohamed-Ueno (japán), Kondricz-Hong (koreai), Kreiss-Thibus (francia).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események