A nemzetközi válogatási szezon is elkezdődik

szept 22, 2022 | Hírek

A kadet férfi tőrözők pénteki európai körversenyével elkezdődik a nemzetközi válogatási szezon is. A hétvégén emellett a junior és kadet párbajtőrözők, valamint a kadet kardozók vívnak Mk-fordulót. 

Az elmúlt héten a tőrözők kezdték idehaza a 2022/23-as válogatási szezont, most a nemzetközi porondon is ez a fegyvernem vívja le első válogató viadalát. Pénteken és szombaton rendezik Varsóban a kadet férfi tőr európai körversenyt, melyre már el is utazott a népes magyar küldöttség. A mieink valamennyi lehetséges helyre neveztek, azaz a maximális 20 vívó lép majd pástra. Mint arról korábban már beszámoltunk, a válogatás szempontjából a nemzetközi eredmények még értékesebbé váltak, azaz nagyot léphet előre az, aki jól szerepel. 

A kadet férfi tőrözők egyébként örömtelien, igen magasra tették maguknak a lécet, lévén a tavalyi Európa-bajnokságon egyéniben aranyat és ezüstöt, csapatban aranyat szereztek. Igaz, gyorsan tegyük hozzá azt is, a korosztály szinte teljesen kicserélődött, az előző évi kadet ranglista első hét helyezettje “kiöregedett”, így teljesen felesleges tippelgetni, mi várható a hétvégén. Szurkolni viszont lehet, úgyhogy 2022/23-ban is: hajrá, magyarok!

Idehaza két helyszínen is megtelnek a pástok. A párbajtőrözők a korábbi évek hagyományainak megfelelően egy hétvégén tartják kadet és junior Magyar-kupa fordulójukat a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Ismét hatalmas mezőnyökkel, a vasárnapi junior férfi párbajtőr versenyre például 135-en neveztek!  

A kardozók a Vasas Pasaréti úti csarnokában versenyeznek. Itt változtattak a fegyvernem vezetői, szombaton válogatóznak Magyarkupa-forduló keretében a kadetok, míg a juniorok majd egy héttel később lépnek pástra. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események